Skocz do zawartości
IGNORED

Acoustic Energy Aegis One, a nowe Aegis NEO One

szmojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie. Moich zmagań z wyborem kolumn ciąg dalszy. W tej chwili waham się już tylko pomiędzy mission m32i, a podstawkami Acoustic Energy. I w związku z tym mam prośbę o wyjaśnienie jednej kwestii. Czy nowe kolumny Aegis NEO One są porównywane do starych Acoustic Energy Aegis One z linku poniżej?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ... 67911.html

czy to jest ta sama klasa, czy niższa i tylko dziedziczy nazwę? No i czy warto pakować się w tą starszą wersję jeśli nowsza można kupić za 850 zł?

Pozdrawiam, Wojtek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie słuchałem starych AE z linku, ale Evo One są dla mnie od kilku lat jednymi z najlepszych monitorów do 1500zł jakie słyszałem. Słuchałem też Neo One i nie zrobiły na mnie takiego wrażenia jak starsze. Niestety nie miałem okazji do porównania bezpośredniego.

Co do ceny tych staruszków to jest mocno przesadzona, ich cena na ebay.co.uk to około 70GBP.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Aegis One to całkiem dobre kolumienki, jednak starsze AE 100 (w moim odczuciu, odsłuchiwane w tym samym systemie) były dużo lepszym projektem. może dlatego też są w cenie i trudniej je dostać niż nowsze produkty?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Właśnie, w Evo 1 zastosowali inną kopółkę Vify i strojenie inne.

Aegisy są strojone pod średnice, ale góra i tak lepsza jak w Evo.

W Aegisach pozorne żródła dżwięku, lokalizacja instrumentów w przestrzeni jest super.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.