Skocz do zawartości
IGNORED

Czym polaczyc V-DACa ze Sqeezboxem

adamodoj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie...wlasnie odpakowalem V-Daca i chce go polaczyc ze sqeezboxem. Nie mam zadnego doswiadczenia z kablami cyfrowymi.

Czy mozecie podzielic sie doswiadczeniami? Co lepsze cox czy optyk? a moze ktos juz ma taka konfiguracje?

Dziekuje Adam

https://www.audiostereo.pl/topic/75430-czym-polaczyc-v-daca-ze-sqeezboxem/

Ja bym próbował przez coax.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

a jakies typy? Czy to w ogóle ma znaczenie?

Masz takie fajne klocki-po co Ci squezbox?...jak dla zabawy-to rozumiem,więc podłącz byle czym.Pozostałych spraw nie rozumiem.

Masz takie fajne klocki-po co Ci squezbox?...jak dla zabawy-to rozumiem,więc podłącz byle czym.Pozostałych spraw nie rozumiem.

Nie rozumiesz bo stary jesteś :)

GT

1. Nie byle czym ale dobrym coaxem.

2. Wymień fabryczny zasilacz impulsowy na stabilizowany analogowy.

Sqeezbox to mój drugi zestaw i staram sie wyciagnac z niego maksa.

Nie rozumiesz bo stary jesteś :)

GT

1. Nie byle czym ale dobrym coaxem.

2. Wymień fabryczny zasilacz impulsowy na stabilizowany analogowy.

A co to znaczy stabilizowany analogowy? Czy to zewnetrzne zasilanie takie jak mam do V-Dac? czyli zewnetrzny toroid?

Sqeezbox to mój drugi zestaw i staram sie wyciagnac z niego maksa.

A co to znaczy stabilizowany analogowy? Czy to zewnetrzne zasilanie takie jak mam do V-Dac? czyli zewnetrzny toroid?

Tak.

Na czym chcesz postawić serwer ?

Tak.

Na czym chcesz postawić serwer ?

Server juz mam QNAP 8TB + Twonky Media, narazie dziala bez zarzutu. Mój brat jest informatykiem pracuje w sieciach i polecil mi go. Żadnych RIP Nasów itp.

Rozmawiałem tez z człowiekiem w Edynburgu, który od wielu lat uzywa serwerów z Linnem i Naimem I tez poleca inne niz RIP NAS

Server juz mam QNAP 8TB + Twonky Media, narazie dziala bez zarzutu. Mój brat jest informatykiem pracuje w sieciach i polecil mi go. Żadnych RIP Nasów itp.

Rozmawiałem tez z człowiekiem w Edynburgu, który od wielu lat uzywa serwerów z Linnem i Naimem I tez poleca inne niz RIP NAS

Bardzo dobrze :)

Stary Audiofilu, a dlaczego nie sb., skoro daje sygnał zgodny bitowo (bit-perfect) na wyjściu?

BIT równy bitowi-pitolenie

Zasilanie zewnętrzny toroid)))-chlopcy przestańcie,bo toroid w torze to nie daj Boże!!!

Z Rochem się umów na kawę.

Najlepiej u naszego mini-lampizatora.

;-P

Teo-ratuj się póki czas-ok.

A TY zaproś Elbika na pogaduchy ......przy miodzie,bo se tak cukrzycie,że mnie aż mdli jak czytam.

Teo-ratuj się póki czas-ok.

A TY zaproś Elbika na pogaduchy ......przy miodzie,bo se tak cukrzycie,że mnie aż mdli jak czytam.

Ja myślę, że bardziej mdli nas tu wszystkich jak muszą czytać twoje posty w których radzisz forumowiczom aby m.in. poszli zrobić kupę (twój już sławny wpis w wątku P.L.). Ustanawiasz po prostu nowe rekordy chamstwa na audiostereo, zamieniając to forum w wychodek.

Rzygać się chce jak się czyta twoje wpisy. I pomyśleć, że nie pisze tego 16-letni chłopak, tylko jakiś stary facet.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.