Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil coś dłubie

KotD

Rekomendowane odpowiedzi

Otrzymałem informację z Tonsil z linkiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/75486-tonsil-co%C5%9B-d%C5%82ubie/

w drogich markach najwięcej płaci sie za ..... markę . Tonsil z całym szacunkiem już high brandem nie jest . Siesty odniosły niewatpliwie sukces rynkowy min. dlatego że cena za komplet podłogowców to ok. 1600 zł .

Próba "zawojowania" rynku za 2800 zł jest raczej skazana na klape , zresztą za 1600-2000 sam bym brał je pod uwage zamiast duzych monitorów.

Ale oczywiście czekamy na konkrety ( mam nadzieje że maskownice na magnesach...)

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ukryta Zawartość

zapowiadają się ciekawie i wyglądają bardzo ładnie,

osobiście kibicuje tonsilowi

ciekawe czy to ich nowe przetworniki?

post-21279-000346300 1292485229_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tonsil cośdłubie, Diora coś szykuje. Następuje "niekotrolowny" przeciek lub ktoś na forum dostje "niespodziewaną zupełnie" informację. Natychmiast z nami dzieli się tym "darem" informacyjnym. Na forum wybucha dyskusja najpierw czysto "audiofilska", a potem ocierająca się o politykę i historię. Chyba ktoś to wymyśla i natym nieżle zrabia. Bo reklama i promocja (jak by to zwał - wiadomo o co chodzi) słono kosztują, To tyle i więcej nie będę się na takie tematy wypowiadał.

Tonsil cośdłubie, Diora coś szykuje. Następuje "niekotrolowny" przeciek lub ktoś na forum dostje "niespodziewaną zupełnie" informację. Natychmiast z nami dzieli się tym "darem" informacyjnym. Na forum wybucha dyskusja najpierw czysto "audiofilska", a potem ocierająca się o politykę i historię. Chyba ktoś to wymyśla i natym nieżle zrabia. Bo reklama i promocja (jak by to zwał - wiadomo o co chodzi) słono kosztują, To tyle i więcej nie będę się na takie tematy wypowiadał.

to się nie wypowiadaj , jak zdjęcia można umieszczać to się umieszcza , jak można dyskutować to się dyskutuje, jak klimat nie pasuje to się tu nie zagląda, proste jak laska mikołaja .

Focal + Naim

Niepotrzebnie szukasz w czymś drugiego dna. Taką informację dostali wszyscy, którzy są zarejestrowani na forum tonsila. Tyle że w mało strawnej formie, bo z załączonym identyfikatorem sesji i do zdjęć umieszczonych na forum trzeba było dotrzeć ręcznie.

Poza tym - ilu klientów na tym forum może znaleźć Tonsil i ile osób jest w stanie wydać na parę więcej niż 2000 PLN ?

Wojtek

zapowiadają się ciekawie i wyglądają bardzo ładnie,

osobiście kibicuje tonsilowi

Tonsil to lata tradycji i lata ciekawych (i mniej) kolumn.

Tak czy siak tez uwazam, ze warto im kibicowac - bo raz ze to "nasze" a dwa jak pokazal projekt Siesta - wspolczynik brzmienie/cena poza zasiegiem konkurncji.

Tonsil cośdłubie, Diora coś szykuje. Następuje "niekotrolowny" przeciek lub ktoś na forum dostje "niespodziewaną zupełnie" informację.

Ta... i tak się jakoś dziwnie składa, że przeważnie ten ktoś w ciągu całej swojej kariery na audiostereo.pl popełnił aż trzy wpisy,

podobnie zresztą jak większośc dyskutantów biorących udział w tych wątkach i radosnym gdybaniu na temat dwóch byle jakich fotek.

A jeszcze ciekawsze, że wysyp takich odkryc następuje zwykle tuż przed świątecznym szałem zakupowym, po czym nagle słuch o tym ginie.

Napiszcie od razu ile tego szmelcu macie do opchnięcia, gdzie i po ile to stoi, zamiast idiotów z siebie i z innych robic.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nie zamierzam się co niektórym tłumaczyć się(mam na myśli tych o usposobieniu "agenta tomka"), ale dla jasności powiem. Jak ktoś tu wcześniej napisał informację tą otrzymałem jako zarejestrowany użytkownik forum Tonsil, a znalazłem się tam jako były użytkownik ich produktu.

A tak naprawdę jestem inżynierem-konstruktorem, sprzedawcą, pracownikiem linii produkcyjnej i oczywiście prezesem firmy Tonsil i lubię tu być i denerwować naszymi produktami "audiomaniaków" (bez urazy dla prawdziwych miłośników sprzętu audio i muzyki):)

Pozdrawiam

Ta... i tak się jakoś dziwnie składa, że przeważnie ten ktoś w ciągu całej swojej kariery na audiostereo.pl popełnił aż trzy wpisy,

podobnie zresztą jak większośc dyskutantów biorących udział w tych wątkach i radosnym gdybaniu na temat dwóch byle jakich fotek.

A jeszcze ciekawsze, że wysyp takich odkryc następuje zwykle tuż przed świątecznym szałem zakupowym, po czym nagle słuch o tym ginie.

Napiszcie od razu ile tego szmelcu macie do opchnięcia, gdzie i po ile to stoi, zamiast idiotów z siebie i z innych robic.

ja mam 16 sztuk w kolorze jak na focie , mogę opchnąć ze świąteczną promocją 40% pasi?

kredycik żagielek , darmowa wysyłka do miesięcznego odsłuchu nie ma problemu załatwimy

jesteśmy lepsi od ery! :) zapomniałem się przedstawić - główny guru od rozbijania marketingiem głuchego muru

Focal + Naim

• Redaktorzy

Możemy sobie tu podyskutować, świat się od tego nie zawali, a i tak, jak doświadczenie uczy, nikt tych kolumn na żywo nie zobaczy - ludzkość jeszcze nie rozwiązała zagadnienia pt. jak sprzedawać kolumny marki, co do której potencjalni klienci są przekonani, że i tak już dawno nie istnieje.

Możemy sobie tu podyskutować, świat się od tego nie zawali, a i tak, jak doświadczenie uczy, nikt tych kolumn na żywo nie zobaczy - ludzkość jeszcze nie rozwiązała zagadnienia pt. jak sprzedawać kolumny marki, co do której potencjalni klienci są przekonani, że i tak już dawno nie istnieje.

moim zdaniem nazwa tonsil jest mocno wyryta w pamięci każdej starszej osoby

to jest kwestia pokazania tego na rynku nie wiem czy salony czy mm celuje tonsil

jeżeli będzie widoczny to się sprzeda takie jest moje zdanie bo cena nie jest do tej pory zaporowa

jeżeli faktycznie chce coś zwojować to musi czymś się wyróżnić albo jakością brzmienia albo wykonania

bo w tej chwili pseudo bazarówki jak stx mają więcej do powiedzenia w temacie

Focal + Naim

Szkoda, że Tonsil nie planuje wznowić produkcji słuchawek. Sd-426 są naprawdę niezłe.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam:-)

Zdarza się na forum orgiastyczno-ekstatyczna reakcja na niektóre oryginalnie chińskie produkty lub na produkty bezczelnych zagranicznych firm - pseudo marek efemeryd, które udając audiofilskie europejskie manufaktury korzystają bez skrupułów z niewolniczej pracy ludzi w Chinach i zarabiając przy tym krocie mają ogromne fundusze na agresywny ogłupiający i oszukańczy marketing - A...n ;-) itp. genialne czysto marketingowe przedsięwzięcia ;-( które dzisiaj egzystują i błyszczą a jutro pękną jak bańka mydlana.

Stare potężne japońskie, niektóre niby amerykańskie i inne kiedyś europejskie koncerny elektroniczne bez wahania produkują w Chinach swoje najtańsze i nie tylko takie produkty i oferują totalne badziewie zarówno pod względem jakości wykonania jak i brzmienia zaspokajając próżność mało zamożnych i mało wyrobionych klientów, którzy próbują się nobilitować i iść na skróty kupując sprzęt znanych ze słyszenia marek.

Filozofia jest prosta - wyprodukować jak najtaniej, gdziekolwiek na świecie, korzystając z niewolniczej pracy niewyspanych dzieci i kobiet zatrudnianych na niewolniczych zasadach nawet kosztem łamania wszystkich praw człowieka i sprzedać jak najdrożej tylko się da. Liczy się tylko zysk, nie ma w tym żadnej audiofilskiej pasji ani inżynierskiej uczciwości i solidności. Takie gospodarcze Auschwitz XXI wieku.

Wielu klientów się na to nabiera i wielu importerów i sprzedawców z tego bardzo dobrze żyje siejąc wszędzie famę o wysokiej jakości wykonania i powalającym brzmieniu kolejnej generacji firmy 08/15 w wersji XYZ. Te firmy - projekty biznesowe mają również poparcie dziennikarzy, którzy za garść miedziaków piszą takie recenzje i testy sprzętu jakie zamówi hojny importer - wielu z nich ma dzieci, które chce wykształcić a każdy z nich kocha pieniądze i lubi wycieczki po świecie.

Z Tonsilem mam różne skojarzenia - liceum, dziewczyny, analog, te sprawy;-), nawet mam gdzieś słuchawki SD426 kupione bardzo dawno temu ale nigdy nie odsłuchane i nie używane.

Na pewno Tonsil kojarzy mi się z Polską, z miastem Września i to jest najważniejsze.

Jeśli tylko produkują w Polsce i w tych produktach zawarta jest polska myśl inżynierska, polskie wykonanie przez polskiego pracownika we Wrześni to będę za nich trzymał kciuki i życzę im sukcesu na rynku.

Jednym z warunków sukcesu takiego przedsięwzięcia jest umiejętność sprzedaży i zaprezentowania swoich wyrobów, uświadomienia klientowi miejsca jego produkcji. Jakość wykonania i jakość dźwięku powinny przy tym spełniać standardy godne miana wyrobu Made in Europe i Made in Poland i wychodzić na przeciw oczekiwaniom świadomych klientów.

Niech zarabiają i to dużo, życzę im jak najlepiej tak jak każdej polskiej firmie.

Jeśli zarobią to znaczy, że swoim pracownikom zapłacili słuszne pieniądze - uwierzcie mi, że w Wielkopolsce żaden fachowiec nie pracuje za półdarmo ;-) - dali pracę ludziom, polskim rodzinom utrzymanie, zapłacili wszystkie podatki w Polsce a jeśli im coś zostanie to zainwestują w tym kraju.

Nawet jeśli prywatnie się wzbogacą to zbudują tutaj swój dom - wielu fachowców i składów budowlanych przy tym trochę zarobi, pójdą do restauracji czy na piwo i zostawią swoje pieniądze.

U nas w Polsce, naszym ludziom, Polakom.

Pozdrawiam Szanownych Kolegów;-)

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

Panowie jeżeli wierzcie że te kolumny wyjdą to jesteście w błędzie :( W miejscu fabryki za chwile powstanie osiedle z centrem handlowym... skąd to wiem ? Lokalizacja.

Tonsil miał szanse z serią TLC VipArt ,Classic, Maestro na eksport oraz Prestige. 2 z 4 wymienionych skończyły się na prototypach. Nadzieja w Apsie czyli ekipie z TLC w Swarzędzu.

Aha niech nie wypowiadają się osoby o jakości firmy Tonsil opierając się na słuchaniu Czatów, Altusów i innych Zeusów.

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

No jak to nie rozwiązała.

Parę tematów niżej masz Diorę co to właśnie powstała jak Filip z konopii... albo Feniks z popiołów... czy ktoś tam.

Dokładnie identyczny patent - jestem sobie wesoły romek i właśnie otrzymałem wiadomośc...

Na co momentalnie jest odzew Prawdziwych Polaków - spieszmy się kupowac polskie hajendy, tak szybko odchodzą...

Jak ktoś chce, to w garażu mam jeszcze do kompletu zielone Wigry 3 i fabrycznie nowe sprzęgło do Fiata 125p...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No jak to nie rozwiązała.

Parę tematów niżej masz Diorę co to właśnie powstała jak Filip z konopii... albo Feniks z popiołów... czy ktoś tam.

Dokładnie identyczny patent - jestem sobie wesoły romek i właśnie otrzymałem wiadomośc...

Na co momentalnie jest odzew Prawdziwych Polaków - spieszmy się kupowac polskie hajendy, tak szybko odchodzą...

Jak ktoś chce, to w garażu mam jeszcze do kompletu zielone Wigry 3 i fabrycznie nowe sprzęgło do Fiata 125p...

dla mnie jak dobrze kolumna zagra to ją kupię a jak będzie polska to jeszcze lepiej

tonsil musi coś pokazać ciekawszego niż do tej pory, jeżeli ta kolumna z fotek miała by zaistnieć

to trzymam kciuki bo zapowiada się ciekawie

Focal + Naim

parantulla

pozbądź się kompleksów bo niewatpliwie takie masz.

Jeżeli pijesz do mnie "wesoły romek" to proszę odpuść sobie.

Ciekawe czy przeczytałeś to co jest na stronie forum tonsil, bo nie wygląda na to.

To ja chyba też jestem pracownikiem Tonsilu, bo też dostaję na maila takie informacje. W tajemnicy powiem, że wystarczy się zarejestrować na ichnim forum i takie tajne przecieki dostaje się dość regularnie. Ale ciii...

Fajnie, że coś próbują robić. Obiecywali nowe projekty i wreszcie to przybiera jakieś realne kształty. Oby się ukazały na rynku.

Tak tak, ja też jestem Prawdziwym Polakiem i też z dużą sympatią spoglądam w stronę polskich, albo prawie polskich marek.

Tia... jakiaś taka dziwna jest prawidłowość w tym wszystkim jest. Wszyscy dobrze życzą a i tak (prawie) nikt nie kupi. A co dziwnego i tak za jakiś czas z resztek fabryki wypłynie kolejny produkt z "nadziejami", któremu wszyscy będą dobrze życzyć i... kółeczko się zamknie...

Tia... jakiaś taka dziwna jest prawidłowość w tym wszystkim jest. Wszyscy dobrze życzą a i tak (prawie) nikt nie kupi. A co dziwnego i tak za jakiś czas z resztek fabryki wypłynie kolejny produkt z "nadziejami", któremu wszyscy będą dobrze życzyć i... kółeczko się zamknie...

nie przesadzaj jak będzie dobry produkt to się kupi,

Focal + Naim

nie przesadzaj jak będzie dobry produkt to się kupi,

Jasne... a potem tonsil, będzie 'na fali' i przejmie fabryki scan-speaka lub wykupi dynadio... a potem to już w ogóle niebo, gwiazdy i żadnych ograniczeń ;)

Co miało wypłynąć to wypłynęło - do Anglii

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Redaktorzy

"Oni", "fabryka"... Jacy oni, jaka fabryka? Kto to projektuje, gdzie to robi? Skoro nawet takich rzeczy nie wiadomo, to jak można poważnie traktować taką "firmę", o której wiadomo jedynie, że splajtowała kilka razy i że miała trochę dobrych projektów, z którymi za boga nie wiedziała, co zrobić. W tej chwili, do czasu aż ewentualnie odbuduje swoją markę, Tonsil jest w Polsce firmą-krzak, zaś poza Polską nawet nie tym. Całe lata złego zarządzania i niszczenia marki nie przechodzą bezkarnie, nie ma tak dobrze.

"Oni", "fabryka"... Jacy oni, jaka fabryka? Kto to projektuje, gdzie to robi? Skoro nawet takich rzeczy nie wiadomo, to jak można poważnie traktować taką "firmę", o której wiadomo jedynie, że splajtowała kilka razy i że miała trochę dobrych projektów, z którymi za boga nie wiedziała, co zrobić. W tej chwili, do czasu aż ewentualnie odbuduje swoją markę, Tonsil jest w Polsce firmą-krzak, zaś poza Polską nawet nie tym. Całe lata złego zarządzania i niszczenia marki nie przechodzą bezkarnie, nie ma tak dobrze.

Coz jest w tym sporo racji, ale wydaje mi sie, ze najwazniejsze jest to co uda sie Tonsilowi wyprodukowac i w jakiej cenie zaproponowac klientom. Wydaje sie bowiem, ze wlasnie tutaj winni oni upatrywac swojej szansy, gdyz jest wielu kielntow ktorzy kupuja "dobre brzmienie" a nie "dobre logo".

Jezeli beda w stanie (nawet jesli przypadkiem) sprzedac powiedzmy za 3 tys dzwiek, za ktory inni oczekuja powiedzmy 6 tys i do tego (to bardzo wazne) zrobic taka dystrybucje aby mozna zapoznac/posluchac przed kupnem, maja szanse na sukces - tak mi sie czuje...

jak wyprodukują dobrą kolumnę to ją sprzedadzą i tyle w temacie

siesty całkiem im wyszły, jak zrobią lepszą nie wiele droższą to moim zdaniem mają duże szanse na dobrą sprzedaż

ludzie z nazwy kojarzą firmę i nie wnikają ile razy plajtowała i gdzie robią etc nie mówię tylko o samych audiofilach ale o zwykłych userach którzy idąc do MM szukają kolumn i taki tonsil powinien na początek zaatakować takich producentów jak jamo i inne w podobnym przedziale

ludzie kojarząc nazwę i kiedyś produkowane kolumny chętniej sięgną po nie ponownie i to się liczy więc mają prościej na starcie

ale muszą pokazać coś lepszego niż do tej pory jak chcą zaznaczyć się na rynku na stałe

Focal + Naim

Tonsil to żadna marka - parę osób ma jeszcze sentyment do "pierwszych kolumn, za dawnych czasów", ale dla większości (o ile w ogóle znają markę) to powrót do czasów zgrzebnego komunizmu, gdzie w sklepach było szaro i badziewnie.

Przeciętny zjadacz chleba w markecie kupi prędzej chiński zestaw do kina domowego z logo jamo czy bowersa niż tonsile. Przeciętny audiofil poszuka prędzej produktów innych polskich marek typu AudioAcademy czy Studio16Hz. W obu wypadkach chodzi o produkt nie obciążonych obciachem i związkami z "gospodarką centralnie planowaną" i "niewydolnym, państwowym molochem"... Taka prawda panowie - dobrze życzycie, ale do swojego pokoju tego nie wstawicie ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.