Skocz do zawartości
IGNORED

Karta badz dac do 300zl

bmxmen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was, mam ciezki dylemat. Tak jak wiekszosc slucham muzyki z pc. W kompie siedzi Audigy 2zs gold, jest ciekawa, duzo lepsza niz zintegrowana, chyba najlepsza karta w swojej cenie. Ostatnio jestem na etapie poprawy akustyki w pokoju i juz osiaglem rezultaty. Chwilowo mam pozyczony odtwarzacz cd arcam alhpa, tani ale mysle ze pobije wielu chinczykow. Na cd dzwiek jest lepszy niz to co oferuje mi pc, mimo ze cena cd jak i karty wiele sie nie rozni, oczywiscie odtwarzam ten sam material. Gora jest wyrazniejsza, wokal milszy, jest troche dynamiczniej, ale przede wszystkim pojawila sie przestrzen, juz jestem w stanie mniej wiecej zlokalizowac instrumenty. Reszta sprzetu to monitory diy na seasach i amplituner yamaha rsvx1400(przy opcji straight nie radzi sobie zle,zreszta on nie zajmuje sie najnizszym basem)od basu to klon supernova. Ale wrocmy do pytania, chcialem kupic karte esi julia, no niestety przegralem aukcje. Chcialbym cos co zagra duzo lepiej niz audigy zs2gold, chociaz jak ten cd arcama. Komp jest oddalony od sprzetu o 5 metrow wiec kabel musi miec 5 metrow, najlepiej coaxial bo to najlepszy wybor przy tak dlugim kablu. Przydalo by sie wejscie line zeby moc podpiac przedwzmacniacz od mikrofonu pomiarowego. Myslalem nad esi julia,M-Audio Audiophile 2496 lub jakis dac na usb(bede musial audigy sprzedac zeby dolozyc) z dacow slyszalem duzo dobrych opinni o lampucera lecz wymaga modifikacji, a najlepiej zlampowienia. Dziekuje wam za probe pomocy

Mialo byc arcam alpha One :)

https://www.audiostereo.pl/topic/75586-karta-badz-dac-do-300zl/

Audigy 2 jest w 100% wystarczający, szczególnie przy cyfrowym połączeniu ... tylko trzeba go skonfigurować ( w sterownikach włączone są domyślnie efekty chorus i reverb w dwóch miejscach ... czyli w sumie 4 suwaczki czy co tam jest, nie pamiętam, kolejna sprawa to trzeba upsamplować programowo wszystko do 48 khz bo w przeciwnym wypadku są kilku procentowe zniekształcenia IMD przy wyższych cz. ). Kolejna sprawa to radzę używać optyka by odseparować elektrycznie Ampli od PC .

ps. przy połączeniu cyfrowym właściwie wystarcza integra ... jeśli to Realtek HD to nawet resamplować nie trzeba

Tez myslalem ze wystarczy dopuki taniutki ale chwalony cd jej nie pobil. Optyka audigy zs2 gold nie posiada, posiada coaxiala , tylko nie bardzo wiem jakim kablem to polaczyc, wydaje mi sie ze jack 3.5mm mono, a do ampli 1xrca. Wlasnie szukalem chorus i revelb, nie znalazlem ,ale wszelakie efekty eax sa wylaczone. Szczerze watpie czy ta karta zagra jakos duzo lepiej, oczywiscie gra dobrze.

Interesuje mnie tez lamucera mini badz maxi, w mini troche przerazaja mnie mody, mimo ze wykonalem troche rzeczy diy to i tak smd mnie obawia. Na poczatku chcialem kupic esi juli@ ale moze lepiej zagrac standardowa lampucera maxi. Swoja audigy musialbym sprzedac i pociagnoc z usb 5 metrowy(niestety) kabel do daca , a z daca jakis krotki kabelek do ampli. Za niedlugo bede mial na testy beresa wersja caiman.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.