Skocz do zawartości
IGNORED

Karta Dzwiękowa

Kamil75

Rekomendowane odpowiedzi

Hej zastanawiam się nad kupnem karty dźwiękowej.

To tak, mam gitarę Ashton a elektro akustyczną ale nie mam "pieca"

I tu moja prośba, czy da się ją do kompa podłączyć

A gitara ma wejście na dużego jecka (chyba źle napisałem sad_prosty.gif)

A jak na razie cena nie gra roli

A i trochę gram i słucham muzy, rzadko filmy oglądam

No i Powodzenia biggrin_prosty.gif:D

https://www.audiostereo.pl/topic/75681-karta-dzwi%C4%99kowa/

A co chcesz właściwie zrobić? Nagrywać? Wykorzystać jako procesor? Czy piec? Jeżeli piec, to jakiej wydajności oczekujesz?

Podłączyć możesz już teraz, do gniazdka mic, tylko jeżeli masz integrę, to najprawdopodobniej otrzymasz dużą latencję i trzaski. Jeśli chodzi o jakieś software'owe efekty.

cześć,

jeśli poszukujesz interfejsu stricte gitarowego, to polecam toneportGX firmy Line6 - podłączasz go pod USB jako zewnętrzną kartę dźwiękową, w zestawie masz software z symulacją wzmacniaczy, efektów itp. Niestety nie spełni on roli karty dźwiękowej samej w sobie - z wyjść ma tylko słuchawkowe. Możesz też spróbować interfacu gitarowego f-my Beringher. Z tego co pamiętam chwalona karta dźwiękowa E-Mu 0404 jest sprzedawana z softem do nagrywania i programem amplitude (symalacje wzmacniaczy, efektów itp) - jest to droższe rozwiązanie, ale karta w razie czego może ci służyć jako DAC, czego niestety o wyrobie Line6 nie można powiedzieć.

Polecam zajrzeć na forum.gitara.pl do działu Komputery (czy jakoś tak) - znajdziesz tam pewnie odpowiedzi na wiele swoich pytań.

Kamil

Nie miałem na myśli jakości tylko wydajność, czyli jakiego nagłośnienia potrzebujesz. Jest np. taki fajny patent, jak JamVox, a jeśli zamierzasz wykorzystywać swoje stereo (przy elektroakustyku to dopuszczalne), to polecam novation nio 2|4.

stereo miałbym stare czyli creativy. chodzi mi tu bardziej na jakieś karce dźwiękowej, bo tak to więcej kasy będzie na sprzęt.

Karta będzie głownie do gier(zamierzam kupić HD555), ale by gitarę do niej podpiąć i dźwięk był przeniesiony na stereo, do tego pewnie jakiś program do efektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.