Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry kondycjoner do laptopa

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio praktycznie slucham tylko w biurze, gdzie zrodlem jest laptop, wiec podazajac nowym trendem, chcialbym sobie kupic jakis dobry kondycjoner. Slyszalem, ze dobry kondycjoner potrafi podniesc klase sprzetu kilkukrotnie. Narazie moj sprzet dziala podlaczony do jakiegos kiepskiego UPS APC Smart, ale to straszna tragedia jest.... Co polecacie?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

https://www.audiostereo.pl/topic/75688-dobry-kondycjoner-do-laptopa/

W laptopie? Raczej wątpię, żeby najlepszy kondycjoner świata coś zmienił... laptop przecież jest zasilany z baterii, a bateria stale ładowana za pomocą przetwornicy napięcia, która zapewne ma dość dobrą stabilizację napięcia wyjściowego, oraz filtr EMI lub podobny do likwidacji szpilek.

Kondycjoner raczej sprawdza się tam, gdzie urządzenie zasilane jest z transformatora rdzeniowego (wzmacniacze, przedwzmacniacze, odtwarzacze CD...)

Dobry wieczór Panu

Niejaki Elberoth kupił kondycjoner pure power 2000-może on sie Panu nada do tego laptopa.

W watku opisuje że to jego pierwszy i tak przeżywa ten fakt,że nic nie pisze-tylko skarży do moderacji

aby wykasowywala niewygodne wpisy podwazające wiarygodność tego Elberotha.Zachowuje sie po prostu jak taki

dzieciak tzn.skarżypyta.Aha bym zapomnial-tak gwoli ścisłości....powiem to w tajemnicy Panu.

Napisz Pan do niego na pw.może zalatwi dla Pana z upustem-bo to jest handlarz podobno i bez uprawnień jeszcze.

teo, nie, ale mam laptopa :)

Furda laptop, na laptopa nikt dziś nie poleci... Ale mam coś super: cyfrowy korektor właśnie odebrałem z lampizacji!

Dzięki za inspirację!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Furda laptop, na laptopa nikt dziś nie poleci... Ale mam coś super: cyfrowy korektor właśnie odebrałem z lampizacji!

Dzięki za inspirację!

teo! czy ta lampizacje przeprowadzal doswiadczony konstruktor? bo wiesz, to sa lampy! tam moga byc promile!!! po pierwsze bezpieczenstwo!!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Cholera, jakie promile? Myślałem, że jak podepnę przez kondycjoner, to będzie już git?!? Nie będzie?

Może użyć jakiejś gumy???

A konstruktor był doświadczony, a jakże! Mam tylko nadzieję, że przed lampizacją nie doprowadził się do stanu, w jakim przetrwał większość ostatniego Audio Show... ;(

Ostatnio praktycznie slucham tylko w biurze, gdzie zrodlem jest laptop, wiec podazajac nowym trendem, chcialbym sobie kupic jakis dobry kondycjoner. Slyszalem, ze dobry kondycjoner potrafi podniesc klase sprzetu kilkukrotnie. Narazie moj sprzet dziala podlaczony do jakiegos kiepskiego UPS APC Smart, ale to straszna tragedia jest.... Co polecacie?

Ktoś wcześniej napisał słusznie, że do laptopa kondycjoner pomoże jak kadzenie trupa w celu wskrzeszenia - zasada działania !!!!!

W zasilaczu do lapką jest przetwornica - galwanicznie izoluje i pracuje z częstotliwością wielokrotnie wyższa niż siec energetyczna. Następnie obnizone napięcie jest prostowane i filtrowane i służy do ładowania baterii bądź zasilania direct. I co tu "kondycjonować" szczególnie jak się słucha na laptopie z włączoną matrycą która sieje niemiłosiernie.

Jak się chce słuchać muzyki z laptopa najlepiej nie zajmować się filozoficznym czyszczeniem napięcia zasilającego i wydawać grube pieniądze za rzeczy zupełnie nieprzydatne - czasami łechtające ego poprzez posiadanie - a kupić zewnętrzną kartę na USB i poprzez takie urządzenie słuchać na słuchawkach lub podłączyć do zewnętrznego wzmacniacza. Już całkiem nieźle i nieporównywalnie lepiej niż z kart zintegrowanych słychać z takiego soundblaster'a Creative X-Fi Surround 5.1 PRO - przy instalacji trzeba wybrac tryb 2.0

Ukryta Zawartość

PS.

UPS Smart APC nie jest żadną tragedią jeśli chodzi o zasilanie sprzętu komputerowego - a do tego jest przeznaczony - ponieważ pracuje w trybie "on line" czyli przetwornica cały czas produkuje napięcie 230V a jej zasilanie pochodzi albo z sieci, albo z akumulatorów. Wyższe modele produkują całkiem nieźle sinusoidę - oczywiście ideał to nie jest, bo to tylko aproksymacja.

Ukryta Zawartość

Na pewno musi ten kondycjoner być kilkakrotnie droższy od samego laptopa.Ale to nic nie pomoże.Jak wszystkim wiadomo podstawą do audiofilskiego odsłuchu laptopa i tak nie jest zasilanie lecz dopiero będące w fazie symulacji komputerowych podstawy antywibracyjne o nieznanych nikomu wczesniej własciwosciach.Podstawy te o wiele mówiacej nazwie HGW Paganini bedą zmieniać kierunek obrotu ziemi na czas odsłuchu i tym samym zasilanie jako takie nie bedzie potrzebe.Podobno juz sam TESLA myslał o tym słuchajac czarnej płyty.

Grundig High Fidelity

Cholera, jakie promile? Myślałem, że jak podepnę przez kondycjoner, to będzie już git?!? Nie będzie?

Może użyć jakiejś gumy???

A konstruktor był doświadczony, a jakże! Mam tylko nadzieję, że przed lampizacją nie doprowadził się do stanu, w jakim przetrwał większość ostatniego Audio Show... ;(

Na mieście mówili,że w Harendzie po imprezie forumowiczow ten co rozdawał kartki na browara korzystał z nich jeszcze tydzień-nie trzeżwiejąc!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.