Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze CD bardzo dobrze radzące sobie z porysowanymi płytami

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o odtwarzacze w przedziale cenowym do 500 zl.

Mam kilka płyt, które są dla mnie cenne ze względu na rzadsze wydania ale niestety pare z nich jest dosyć mocno porysowanych.

Moje odtwarzacze to Sony CDP-XE800 i CDP-X202ES. Obydwa na tych płytach przeskakują.

Natomiast w komputerze te płyty są odtwarzane bez najmniejszego przeskoku.

Który model odtwarzacza, najlepiej Sony (choć inne firmy też mogę rozpatrzyć) bez problemu przeczyta te płyty.

Skoro w nagrywarce komputerowej są odtwarzane normalnie to logicznie myśląc z pewnością problem tkwi w laserach.

Jedne radzą sobie lepiej z porysowanymi płytami, a inne gorzej.

witam świątecznie...no prawie , u mnie doskonale radzą sobie cedeki philipsa serii 900 / teraz cd-920 /,nie ma bata ,każdy leci , pozdr.

.....z tym ,że laser musi być ok!

Ja mialem tylko CD6000 i mozna go okreslic jako ogolnie nieco przymulony. A i z CD-R radzi sobie slabo. Gdzies tu na forum czytalem ze np CD 60 ma dosc analogowe brzmienie, inni zas ze zamulone. Moj znajmomy mial bodajrze CD 40 i tez czasem nie chcical czytac CD-R.

?👈

Oczywiście można też oddać płyty do naprawy - polerowania. Lub zreperować je samemu - to gorsze wyjście, ale zestawy z płynem są na allegro. Ale można też zmienić CD - co kto woli.

Oczywiście można też oddać płyty do naprawy - polerowania. Lub zreperować je samemu - to gorsze wyjście, ale zestawy z płynem są na allegro. Ale można też zmienić CD - co kto woli.

A moze wystarczy je przekopiowac na CD-R? :D Nikt na to nie wpadl?

?👈

Chodzi mi o odtwarzacze w przedziale cenowym do 500 zl.

Mam kilka płyt, które są dla mnie cenne ze względu na rzadsze wydania ale niestety pare z nich jest dosyć mocno porysowanych.

Moje odtwarzacze to Sony CDP-XE800 i CDP-X202ES. Obydwa na tych płytach przeskakują.

Natomiast w komputerze te płyty są odtwarzane bez najmniejszego przeskoku.

Który model odtwarzacza, najlepiej Sony (choć inne firmy też mogę rozpatrzyć) bez problemu przeczyta te płyty.

Skoro w nagrywarce komputerowej są odtwarzane normalnie to logicznie myśląc z pewnością problem tkwi w laserach.

Jedne radzą sobie lepiej z porysowanymi płytami, a inne gorzej.

Ja posiadam odtwarzacz cd Technics SL-PS770D, który ma laser philips'a CDM 12.1/15 i jak na razie nie sprawiał mi problemu z czytaniem płyt.

Pozdrawiam

dvd denon = srednio nie daje gwarancji odczytania wszystkiego

cd arcam 9 - czyta wszystko

naped komputerowy - mistrzostwo swiata w dziedzinie odczytu cd, jak jest sprawny i nie odczyta tzw ze plyta do wyrzucenia

ale tu nie chodzi o marke cd a o rodzaj napedu, arcam ma naped z laserem sony jakim dokladnie zapomnialem

chwilowy brak działalności w audio.

A moze wystarczy je przekopiowac na CD-R? :D Nikt na to nie wpadl?

Ja wpadlem :-).

Jak mi denon nie czyta plyty, robie kopie na kompie i te kopie czyta bez problemu.

Pozdrawiam Andrzej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.