Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon do sprzetu jak w o mnie ?

slaw123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , chce kupic gramofon, przedwzmacniacz do sprzetu jaki posiadam ...aktualny sprzet jak w o mnie :) Cena nie ma znaczenia aby byl adekwatny do sprzetu jaki juz posiadam pozdrawiam

sprzet to: Skromnie - Wzmacniacz Bewitch 6550 po modyfikacji (6SN7) Cd Denon DCD 1450AR po lampizacji od McGyver ?? :) Akkus V4, Goertz MI2, Argentum SCG 6/4, pokoj 20m ,absorbery szerokopasmowe,muzyka rock,jazz,instrumentalna.

witam: ze wzgledu na to ze wzmak ktory posiadam nie ma wejscia na gramofon, zastanawiam sie nad kupnem Reloop RP-6000, ktory jest wyposazony w przedwzmacniacz , lub troche drozszy Thorens ?? a moze Denon DP- 300F

>>>slaw123,

Każdym z gramofonów które wymieniłeś wyżej poczujesz się raczej rozczarowany, bo Denon DCD-1450 to dość dobre źródło cyfrowe i pierwszy lepszy Reloop czy tani Thorensik go do kąta tak łatwo nie zapędzi. Pre gramofonowe wbudowane w gramofony to najczęściej nic dobrego. Jeśli da się to ominąć, to należy z tego skorzystać, a najlepiej kupić deck gramofonowy, czyli gramofon bez przedwzmacniacza. Zadeklaruj budżet na cały tor analogowy (tzn. na gramofon + wkładka gramofonowa + pre + 2 pary kabli) oraz to czy będziesz się grzebał w jakimś vintage (starożytnych gramofonach ogólnie) czy wolisz jednak coś nowego.

Pozdro,

Yul

>>>slaw123,

Każdym z gramofonów które wymieniłeś wyżej poczujesz się raczej rozczarowany, bo Denon DCD-1450 to dość dobre źródło cyfrowe i pierwszy lepszy Reloop czy tani Thorensik go do kąta tak łatwo nie zapędzi. Pre gramofonowe wbudowane w gramofony to najczęściej nic dobrego. Jeśli da się to ominąć, to należy z tego skorzystać, a najlepiej kupić deck gramofonowy, czyli gramofon bez przedwzmacniacza. Zadeklaruj budżet na cały tor analogowy (tzn. na gramofon + wkładka gramofonowa + pre + 2 pary kabli) oraz to czy będziesz się grzebał w jakimś vintage czy wolisz jednak coś nowego.

Pozdro,

Yul

Witam , dzieki za odpowiedz ...budzet ?? jak sam pisales chce cos kupic co sprawi ze zagra inaczej-lepiej niz Denon 1450, chodzi mi o dzwiek prawdziwie analogowy i zeby cena byla adekwatna do pozostalego sprzetu jaki posiadam aby nie bylo przerostu tresci nad zadaniem , nie chce juz niczego zmieniac tylko dopasowac i koniec poszukiwan , wymian-zmian pozdrawiam

Przez ostatnie 2 lata troche sprzetu zmienilem i adekwatnie do tych zmian dopasowywalem a to kolumny a to wzmaka a to cd itd, koniec zmian: kolumny zostaja , wzmak zostaje , cd ?? chyba tez!! chce tylko dokupic taki gramofon aby mnie zadowolil oraz abym nie musial czegos znowu wymieniac w sprzecie :( bo moze byc inaczej ?? oczywiscie kabelki to rzecz ktora zawsze moze byc zmieniona wiec tu nie bede sie zatrzymywal moze zmienie ale to juz ostatecznosc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.