Skocz do zawartości
IGNORED

Pro-ject Head Box SE 2

hd 650

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy od źródła z którym będzie grał. Z HD 600 może być za lekko. Z moich doswiadczeń z tym wzmacniaczem wynika, że jest neutralny, przejrzysty, z niezłą przestrzenią, ale brakuje mu dynamiki. Dla mnie zagrał za lekko. Osobiście bardziej podobała mi się tańsza wersja, która ma trochę podkolorowaną średnicę.

Dziwna sprawa z tymi Pro-Ject-ami .Na łamach zagranicznych periodyków AUDIO same ochy i achy , rekomendacje i BEST BUY-je. A w naszym kraju jakoś firma nie może się przebić (nie wiem jak z analogiem).My jesteśmy głusi czy "tamci" się nie znają ? Jeszcze nie spotkałem dobrej opinii o Head-Boxie 2 lub SE z prywatnego zródła.

Abstrahując od brzmienia należy jednak przyznać że Pro-Ject jest porządnie wykonany i po prostu ładny. Jak dla mnie. Mam ochotę go zakupić do Pioneera pd s705, HD600 i Van den Hulla THE SECOND. Jednak żeby go posłuchac mam 220 km do salonu audio. Dlatego chce zapytać użytkowników o opinie na w/w temat.

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dawno temu miałem tego ProJecta i wstydu ze słuchawkami HD600 nie było. Z Beyerdynamikami 880 i 990 z resztą też.

Nie miałem jakoś uwag do tego preampa i używałem przez jakieś dwa lata.

Wymieniłem go dopiero na CEC HD51.

Testowałem kiedyś Pro-Ject'a w zestawie z Sennheiser HD650, Fostex T-7, AKG K530, Koss Pro-4AAT oraz CAL! To jest zdecydowanie dobry sprzęt na przyzwoitym poziomie jakości generowanego dźwięku i trochę niedoceniany w PL. Moim zdaniem, obiektywnie lepiej jednak gra Musical Fidelity X-Can v.3, a chiński klon Lehmannaudio Black Cube Linear o nazwie Matrix M-Stage - wręcz wybitnie, na tle omawianego Pro-Jecta.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Słabsze opinie o Pro-Ject biorą się najczęściej z nie odpowiedniej konfiguracji, przeszedłem wszystkie i w bardzo prosty sposób można osiągnąć dobry poziom jakości dźwięku, potrzeba tylko trochę doświadczenia i chęci. Z cała pewnością w sklepie, przy pierwszym kontakcie, żaden z nich nie zagra tak jak byśmy chcieli, co nawet na zagranicznych forach ciągle się powtarza.

Pro-Ject head box se -najstarszy(dwie dziurki)-brzmienie szybkie, przejrzyste, lekkie, muzykalne z bdb kontrolą basu(słabsze wypełnienie niskich tonów) potrzebne słuchawki z większym basem typu Creative Aurvana Live , Bayerdynamic, Ultrasone - Odtwarzacz cd o lekko ocieplonej sygnaturze

Pro=Ject hed box se 2 (dwie dziurki) brzmienie neutralne przejrzyste, ale bardziej kremowe niz u starszego brata -dobra wspólpraca z Hd- 580, 600, 650, przy odpowiednim źródle - neutralnym

Pro Ject head box2 - brzmienie nieco powolne, lekko przyciemnione, ale z dobrą równowaga tonalną - dobrze zagra z szybkimi, przejrzystymi słuchawkami nawet z Hd 600 zdecydowanie lepiej sprawdza się z jasnymi przejrzystym cd jak Cambridge Audio 640V2

Przy tym wszystkie słuchawkowce Pro- Ject są czułe na okablowanie, tak więc możliwe jest wymodelowanie brzmienia pod osobisty gust.

?

Koledzy !

I o takie wpisy właśnie mi chodziło ! Dzięki !

Swoją drogą ; w HIFI CHOICE w wydaniu PL z pazdziernika są testy kilku Pro-ject-ów. Odtwarzacza CD , pre i końcówki mocy oraz przedwzmacniacza gramofonowego.System stereo otrzymał miano "najlepszego zakupu" zaś pre PHONO (lampowy) został "zwycięzcą testu" nad między innymi Lechmanem Audio i Nad-em.

Nie żebym się podniecał czasopismami audio i tamtejszymi recenzjami ale moim zdaniem o czymś to ŚWIADCZY.

Kto jeszcze się wypowie o Head Boxie SE 2 ?

Dodam jeszcze że nie były to artykuły sponsorowane (reklamowe)

Ja też się sporo do Was dowiedziałem - dziękuję!

>>>byca,

"...Przy tym wszystkie słuchawkowce Pro- Ject są czułe na okablowanie, tak więc możliwe jest wymodelowanie brzmienia pod osobisty gust..."

Czy mógłbyś to zdanie rozwinąć, bo ja mam taką obserwację, że pre gramofonowe Pro-Jeta też "widzą" kable.

Wesołych Świąt!

Yul

Pro-ject Head Box SE 2 najlepszy w teście magazynu HI-FI i Muzyka 7-8/2009.

A mówią że nic nie wart...

Dodam że niektórzy mówią.

Coraz bardziej on mi się podoba.

Tez kierowałem się tym testem i Pro-ject był głównym kandydatem do zakupu. Całe szczeście, że miałem mozliwośc wypożyczenia. Niestety nie wstrzelił się w mój gust w przeciwieństwie do tańszej wersji. Jeżeli możesz, to posłuchaj. Modelowanie kablami nie pomogło za wiele. Poprawa brzmienia w stosunku do tańszej wersji poszła ( dla mnie ) nie w tym kierunku w którym bym chciał.

Gość rochu

(Konto usunięte)

A mówią że nic nie wart...

Dodam że niektórzy mówią.

Zgadza się.

Tacy co lubią reklamować urządzenia które widzieli jedynie na obrazku, co jednak nie przeszkadza im głosić ich hajendowości ; )

Ale od Projecta naprawdę lepszy jest Forum608 chociażby....no i Heed CanAmp.....i zwyłky wzmak słuchawkowy w Dac-u Zhaolu.....miałem pierwszą wersję Projecta SE.....dawno temu sprzedałem....

• 1 rok później...
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Powiedzcie mi, czy on ma być cały czas włączony do prądu? Brak jakiegokolwiek wyłącznika.

Swoją drogą potwierdzam, że wzmak reaguje na kable, podłączyłem go sobie pod słuchawki HD598, najbardziej szczegółowe brzmienie na polskim srebrze. Dziś, niech trochę pograją...

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.