Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o pomoc w wyborze zestawu

jurjur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkch forumowiczów. Jestem na początku mojej przygody ze stereo, dlatego od jakiegoś czasu chodzę na odsłuchy i waham się z wyborem. Nie chcę się spieszyć, ale kiedyś muszę się zdecydować. Raczej skłaniam się do zestawu wzmacniacz plus cd tej samej firmy. Po kilku odsłuchach na placu boju zostały trzy zestawy: Rotel ra 1520 ze swoim cd, creek evo 2 też z cd, oraz Audio Analogue Verdi lub Puccini z Rossinim. Na razie mam kolumny Jamo S 608 i kiedyś muszę je wymienić na coś lepszego. Proszę o opinie i wskazówki. Muzyka której słucham, to wszystkiego po trochu.

Pozdrawiam

Jurek

https://www.audiostereo.pl/topic/75947-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wyborze-zestawu/

posiadam zestaw Rotela RCD/RA 1520, i jestem z niego bardzo zadowolony, gra spójnie z ładną rozbudowaną średnicą oraz słodką górą, bas jest szybki i potrafi uderzyć kiedy trzeba, ogólnie dźwięk idzie w stronę "ciepła" niż "analityczności". Raczej odpuściłbym sobie te włoskie wzmacniacze, ewentualnie Creek też dobrze grał, ale Rotel to moim zdaniem najlepszy stosunek cena/dźwięk.

Wszystkie 3 zestawy są dobre. Pytanie z jakimi kolumnami się je docelowo połączy !!! Sprzedaj te swoje kolumny, bo będą najsłabszym elementem każdego z tych zestawów.

Witam wszystkch forumowiczów. Jestem na początku mojej przygody ze stereo, dlatego od jakiegoś czasu chodzę na odsłuchy i waham się z wyborem. Nie chcę się spieszyć, ale kiedyś muszę się zdecydować. Raczej skłaniam się do zestawu wzmacniacz plus cd tej samej firmy. Po kilku odsłuchach na placu boju zostały trzy zestawy: Rotel ra 1520 ze swoim cd, creek evo 2 też z cd, oraz Audio Analogue Verdi lub Puccini z Rossinim. Na razie mam kolumny Jamo S 608 i kiedyś muszę je wymienić na coś lepszego. Proszę o opinie i wskazówki. Muzyka której słucham, to wszystkiego po trochu.

Pozdrawiam

Jurek

braleś pod uwagę coś takiego...dobre choć nie znaczy, że drogie cd, plus wzmacniacz lampowy na lampie 300B lub 2A3.....? kolumny które masz teraz, zagrają na zupełnie innym poziomie niż na tranzystorowej integrze.

braleś pod uwagę coś takiego...dobre choć nie znaczy, że drogie cd, plus wzmacniacz lampowy na lampie 300B lub 2A3.....? kolumny które masz teraz, zagrają na zupełnie innym poziomie niż na tranzystorowej integrze.

Ale to chyba dużo droższe....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.