Skocz do zawartości
IGNORED

hifi problem ze sparowaniem systemu

bejrutmc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowy na forum i prosilbym doswiadczonych kolegow o pomoc.

Poczytalem troszke juz forum ale jakos neimoge znalesc odpowiedzi na moj problem.

Slucham pop, szeroko pojetego rocka, oldschool punk rock ale i czasem zdazy sie cos mocniejszego typu hard core. Raczej rzadko muzyka powazna ale i nie wykluczam. Pokoj mam okolo 18-20 m2 i szukam jakiegos fajnego naglosnienia.

Problemem jest ktory zestaw ze stronki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) najlepiej spasowalby do moich wymagan.

Problemem jest ze nei znam specyfikacji dolaczonych glosnikow wiec dodatkowo jest to dla mnie trudne.

Moje wybory to raczej sklanialbym sie do zestawu

marantz pm6003 + cd6003+ monitor audio BX2

yamaha as500+ cds300 + monitor audio BX2

myslalem tez o mixie yamaha as500 + marantz cd6003 + monitor audio BX2

generalnei na stronie sa pakiety wiec wymmiennie w opcjach sa glosniki:

tannoy mercury v1

mission mx1

wharfedale 10.1

Niestety nie wiem jaka charakterystyke maja wyzej wymienione glosniki i ktore najlepiej sprawdzily by sie w moich zastosowaniach.

zawsze pozostaje tez opcja denon df107 lub dm38; marantz mcr603 lub jakis teac z wyzej wymienionej strony.

z gory dziekuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/76288-hifi-problem-ze-sparowaniem-systemu/
  • Użytkownicy+

Witam

Jestem nowy na forum i prosilbym doswiadczonych kolegow o pomoc.

Poczytalem troszke juz forum ale jakos neimoge znalesc odpowiedzi na moj problem.

Slucham pop, szeroko pojetego rocka, oldschool punk rock ale i czasem zdazy sie cos mocniejszego typu hard core. Raczej rzadko muzyka powazna ale i nie wykluczam. Pokoj mam okolo 18-20 m2 i szukam jakiegos fajnego naglosnienia.

Problemem jest ktory zestaw ze stronki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) najlepiej spasowalby do moich wymagan.

Problemem jest ze nei znam specyfikacji dolaczonych glosnikow wiec dodatkowo jest to dla mnie trudne.

Moje wybory to raczej sklanialbym sie do zestawu

marantz pm6003 + cd6003+ monitor audio BX2

yamaha as500+ cds300 + monitor audio BX2

myslalem tez o mixie yamaha as500 + marantz cd6003 + monitor audio BX2

generalnei na stronie sa pakiety wiec wymmiennie w opcjach sa glosniki:

tannoy mercury v1

mission mx1

wharfedale 10.1

Niestety nie wiem jaka charakterystyke maja wyzej wymienione glosniki i ktore najlepiej sprawdzily by sie w moich zastosowaniach.

zawsze pozostaje tez opcja denon df107 lub dm38; marantz mcr603 lub jakis teac z wyzej wymienionej strony.

z gory dziekuje

Jeśli pytasz o te konkretne zestawy, to niewiele pomogę. Generalnie, wolałbym CD Marantza, wzmacniacz Yamahy + AM. Ostatnio jest moda na podane przez Ciebie klocki. Ja wolałbym kupić wszystko z drugiej ręki, ale domyślam się że mają być nowe. Jeśli jednak używki, to kupiłbym te kolumny :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + CA, lub wzmacniacz Rotela i Cd Marantza.

Nie podałeś niestety budżetu i czy sprzęt ma być nowy, czy niekoniecznie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

POsazukaj jakas elektronika Creek i Epos'a SH, na 100 procent beda do siebie pasowaly.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Kup to co Ci się podoba.

Dopasowanie sprzętów to dopasowanie wyjść-wejść co do technologii (coaxial, optical, HDMI,…), poziomów napięć, impedancji.

W zasadzie są na nich poziomy standardowe napięć. Kupując starsze klocki trzeba zbadać czy da się je bezboleśnie podłączyć.

Jak zaczniesz słuchać to sam sobie odpowiesz na wiele pytań.

Nie sądzę, aby przedstawione w linku zestawy zasadniczo różniły się.

dzieki wielkie za odpowiedz,jako ze przebywam w uk to rozpatruje tylko kwote w funtach i chyba chcialbym sie zamknac w 700f

w tym sklepie kupujac caly zestaw razem z glosnikami mozna sporo zaoszczedzic stad tez rozgladalem sie za gotowymi zestawami.

mam pytanie co do kwesti tego marantz a mianowicie ampli ma 45W a zalecane dla BX2 to 30-100W wiec czy nie bedzie problemu z

napedzeniem tych glosnikow? yamaha ma juz zawsze te 85W.

• Użytkownicy+

dzieki wielkie za odpowiedz,jako ze przebywam w uk to rozpatruje tylko kwote w funtach i chyba chcialbym sie zamknac w 700f

w tym sklepie kupujac caly zestaw razem z glosnikami mozna sporo zaoszczedzic stad tez rozgladalem sie za gotowymi zestawami.

mam pytanie co do kwesti tego marantz a mianowicie ampli ma 45W a zalecane dla BX2 to 30-100W wiec czy nie bedzie problemu z

napedzeniem tych glosnikow? yamaha ma juz zawsze te 85W.

Nie sugeruj się podawaną mocą wzmacniaczy i zalecaną dla kolumn. Po prostu posłuchaj co gra lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.