Skocz do zawartości
IGNORED

Dźwięk z laptopa + wzmacniacz

Sawyer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam wzmacniacz Harman/Kardon HK6550, źródłem dźwięku jest laptop Acer 5820TG. Chciałbym poprawić jakość dźwięku i tu pojawia się pytanie: jak? Zastosowanie zewnętrznej karty dźwiękowej będzie dobrym rozwiązaniem? Jeśli tak to jaką kartę wybrać w kwocie ~300zł?

Zainteresowałem się urządzeniem Apple Airport Express. Jeśli dobrze rozumiem, z jego pomocą mogę słuchać muzyki z laptopa bez przewodowo. Jaka jest jakość muzyki w takim przypadku?

https://www.audiostereo.pl/topic/76390-d%C5%BAwi%C4%99k-z-laptopa-wzmacniacz/

jakość muzyki wysyłana przez Airport Express do wzmaka nie różni się niczym od takiej słuchanej po kablu na wzmaku...

wygoda na prawdę duża!

Jeśli priorytetem jest jakość, a nie jedynie wygoda, zdecydowanie warto podłączyć Airporta do DAC.

Czyli: Laptop (wifi) > Airport > DAC > Wzmak ?

Możesz polecić jakieś DAC w okolicach 300zł? Nie orientuje się w ogóle w tego typu sprzęcie, nawet nie wiem jak to wygląda ani kompletnie nie mam pojęcia jakie są ceny takiego sprzętu.

DAC z SPDIF za 300pln

Po co SPDIF jeśli ani Apple Airport nie ma SPDIF ani mój wzmacniacz nie ma tego wejścia.

Tak w ogóle co to jest ten DAC? Kojarzy mi się z przetwornikiem cyfrowo-analogowym, ale nigdy nie widziałem takiego urządzenia. Mógłby ktoś podać przykładowy DAC w cenie ~500zł, jeśli 300zł nie wystarczy, abym przynajmniej wiedział czego dokładnie szukać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.