Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil siesty jaki amplituner

krym83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszytkich!

Po bardzo długim namyśle zdecydowałem się na głośniki Tonsil Siesty, mam przeznaczony do tego pokój 25m jednak najwięcej problemów mam z wyborem dopowiedniego amplitunera. Amplituner chce przeznaczyć w 100% do filmów i ps3 stereo będę miał ze wzmaka. Do takich cełów na forum wyczytałem, że Onkyo lub Denon będzie najlepsze. Mój budżet nie chciałbym przekroczyć 4500zł, myślę, że do tych głośników będzie wystarczający. Proszę o sugestię jaki model amplitunera wybrać do tych głośniczków.

https://www.audiostereo.pl/topic/76441-tonsil-siesty-jaki-amplituner/

Siesty raczej ubogie w bas dlatego polecam coś ciepłego jak Denon lub Marantz co do denona to minimum 1911.

I do tego odpowiednie przewody najlepiej ultralink

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Nie przejmuj się Siesty to dobre kolumny,nie wybitne ale dobre,jest wiele zagranicznych znanych kolumn duzo gorszych,teraz nie ma takiej mody na te kolumny pare lat temu co drugi forumowicz kupywał te kolumny.Forum troche straciło na prestiżu,coraz mniej osób z dużym doswiadczeniem zabiera tu głos,bo ile mozna wałkowac tematy te same kino do 3000 ,3500,4000,5000.pln,Było juz tysiace takich watków.Teraz moda na Onkyo 608 i inne tego typu wynalazki.Chcesz miec dobry dzwiek HD to sprawa prosta kolumy OK,dobry wofer.Amplitunery typu Yamaha 1065,1900,Marantz 6003,5004,Onkyo 805,905,Denon 2310,nizszymi modelami nawet sobie głowy nie zawracaj.Załamuje mnie to jak do takich amplitunerów jak Onkyo 608,czy Denon 1610 ludzie chca kupywac kolumny typu TRIANGLE czy Kef Q7,czy B&W.Wiadomo ze kolumny powinny byc dobre drozsze od ampa,ale do amplitunera za 1500 pln kolumny frontowe za 5000-6000 tys to kpina.

Załamuje mnie to jak do takich amplitunerów jak Onkyo 608,czy Denon 1610 ludzie chca kupywac kolumny typu TRIANGLE czy Kef Q7,czy B&W.Wiadomo ze kolumny powinny byc dobre drozsze od ampa,ale do amplitunera za 1500 pln kolumny frontowe za 5000-6000 tys to kpina.

a mnie to wcale nie dziwi, bo dźwięk z frontów za 6 a za 2 to jest duża różnica nawet na amplitunerze typowo budżetowym.

Wg mnie lepsze takie zestawienie niż amplituner za 6 i kolumny za 2

123... test

Słuchałem ostatnio amplitunery Denona Pioneera i krócej Harmana z kolumnami Wharfedale 10 i coś tam a potem z Monitor Audio RX6 i różnica brzmienia w stereo była bardzo duża. Amplitunery z gatunku budżetowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.