Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka Jolida 502 BRC?

cicio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, trafiam na forum po raz pierwszy i od razu "za potrzebą". Chcę kupić z drugiej ręki Jolidę 502 BRC wyprodukowana w Chinach a kupiona we Francji. Niby prawie nówka na KT 88. Jeszcze do niedawna u naszego dystrtybutora były produkcji USA. Ale się skończyły. Nowa dostawa ma być za jakieś trzy miesiące, ale nie wiedzą, jakiej produkcji dostaną. Poza tym, na stronie Jolidy aktualne modele 502 BRC wyglądają ciut inaczej. Przede wszystkim mają wyjścia XLR. Już się w tym gubię, bo nie wiem, co ewentualnie kupię, czy to bezpieczny zakup? czy może jakiś tam składak? Zielonkawy jestem w tym temacie i "na oko" ani na ucho z drugą Jolidą nie porównam. Jaką macie wiedzę w temacie pochodzenia Jolidy?

https://www.audiostereo.pl/topic/76529-jaka-jolida-502-brc/

Nie bede sie wypowiadal o joli brc bo jej nie znam ale mam 502s (to tez odmiana ze zdalnym sterowaniem, ktore jest jej pieta achillesowa, ale mozna wymienic potencjometr na cos pozadnego i gra jak zloto) i jestem bardzo zadowolony. Najwazniejsze ze jest wydajna pradowo a brzmienie mozna ksztaltowac lampkami. Mam ja juz jakis czas i nigdy nic zlego sie nie dzialo. To dobra lampa za takie pieniadze.

• 2 tygodnie później...

Witam, trafiam na forum po raz pierwszy i od razu "za potrzebą". Chcę kupić z drugiej ręki Jolidę 502 BRC wyprodukowana w Chinach a kupiona we Francji. Niby prawie nówka na KT 88. Jeszcze do niedawna u naszego dystrtybutora były produkcji USA. Ale się skończyły. Nowa dostawa ma być za jakieś trzy miesiące, ale nie wiedzą, jakiej produkcji dostaną. Poza tym, na stronie Jolidy aktualne modele 502 BRC wyglądają ciut inaczej. Przede wszystkim mają wyjścia XLR. Już się w tym gubię, bo nie wiem, co ewentualnie kupię, czy to bezpieczny zakup? czy może jakiś tam składak? Zielonkawy jestem w tym temacie i "na oko" ani na ucho z drugą Jolidą nie porównam. Jaką macie wiedzę w temacie pochodzenia Jolidy?

Każda Jolida, a precyzyjniej jej części, jest robiona w Chinach, przy czym:

1) część z nich wraca w częściach do USA gdzie odbywa się montaż urządzeń, testowanie itp., a później te urządzenia są dystrybuowane do wielu krajów, w tym również do Polski,

2) niektóre z nich są również montowane, testowane itp. w Chinach, przy czym mają nawet specjalną naklejkę, że są przeznaczone na rynek chiński (azjatycki lub coś podobnego). Pytałem kiedyś Jolidę o tą grupę produktów i odpisali mi, że nie polecają tych produktów, gdyż są one wykonywane w nieco innym standardzie wyłącznie na rynek chiński (azjatycki lub coś w tym stylu), przy czym są one nadal sygnowane marką Jolida,

3) w związku z pkt. 2 można przypuszczać, iż Chińczyk potrafi wykorzystać sytuację, stąd istnieją pewnie na rynku urządzenia spoza oficjalnego obiegu Jolidy wytwarzane przez Chińczyka.

Ja osobiście nie brałbym tych chińskich-chińskich, gdyż są one poza montażem-kontrolą Producenta.

pozdr, donic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.