Skocz do zawartości
IGNORED

pilnie tani wzmachol sluchawkowy

cool architect

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

do dziś miałem wzmacniacz słuchawkowy na bazie opa 627.. ale poszło z dymem ..

prośba więc o jakiś miły schemacik czegoś na akumulatorki 9V lub żelowy 12 - z potkiem :) nie musi być dual mono ..

słuchawki grado sr80 ... przydało by sie coś co lekko minimalnei podbije bas i da nieco głwbi ..grado maja troche problem z bardzo niskimi tonami.

pozdrawiam :D

https://www.audiostereo.pl/topic/76530-pilnie-tani-wzmachol-sluchawkowy/

Na mp3store chwalą sobie ichniejszego MxM. Zasila się go właśnie z baterii 9V.

Tańszy w budowie jest Cmoy. Ale z tego co czytałem nie cieszy się na ww. forum aż tak dobrą opinią. Tutaj fajny Cmoy zaprojektowany specjalnie do pudełka od Altoidsów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

SUPER :) idealnie dokladnie o to chodzi :) normalny wzmacniacz .. do mp3 starczy.. a ..za jakis czas zrobie cos ambitniejszego :D

Chyba wzór dla MXMa -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam :)

do dziś miałem wzmacniacz słuchawkowy na bazie opa 627.. ale poszło z dymem ..

prośba więc o jakiś miły schemacik czegoś na akumulatorki 9V lub żelowy 12 - z potkiem :) nie musi być dual mono ..

słuchawki grado sr80 ... przydało by sie coś co lekko minimalnei podbije bas i da nieco głwbi ..grado maja troche problem z bardzo niskimi tonami.

pozdrawiam :D

sprzedam ci za 200

na opa 627? czy ze jak ? i jakas fota :D

podstawka pod opampa, tyeraz chyba burrbrown 6204 czy jakis tam- nie pamietam. diy czarna skrzynka solidnie wykonana, konstrukcja poprawiana osobiscie przez holdegrona, z wkazowkami co chce osiągnąć na sennheiser hd595. najlepiej brzmi z opaampem lm 6217 chyba nie chce mi sie szukac numeracji w necie. zdjecie wkleje jak kumpel wpadnie, bo nie mam kabelka do nokii. uklad glówny tpa nr nie pamietam (czesty element głownego preampa w szynach (kanałach) mixerow studyjnych, brzmi spoko). alps trzeszczy.

Może zrób sobie klona Grado Ra-1?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na opa 627? czy ze jak ? i jakas fota :D

moj jest podobny, plus sekcja zasilania, holdegron dolozyl jeszcze jakies czesci na wej sygnału , ktore nawet nie wiem czym są- szeregowo przepuszczają sygnal, dwie nozki, podobne do kondensatora ale kwadratowe. na koncu bylo kilka kondków, ktore holdrgron polikwidowal w wiekszosci. obwod drukowany dwustronny. tak jak na powyzszym rys wyglada jedna z trzech sekcji - wejsciowe wzmocnienie. nie znam sie bardzo ale moje zasilanie wyglada mi na niezalezne (monoblok) poniewaz są dwie osobne, takie same linie z duzymi kondensatorami.

Ukryta Zawartość

post-30508-008459200 1294384447_thumb.jpg

post-30508-046491200 1294384454_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a ktos cos jeszcze innego ma ?

O taki hiendowy (LYNX hyba takie robi), tani bo na germanowych nie jakiś tam krzem :)

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam klona Lehmann'a, prosty chodzi od pierwszego włączenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam, ja kupiłem MxM gotowego bez obudowy bo mi się śpieszyło i akurat się trafiła okazja. Próbowałem go na różnych słuchawkach i chodził najlepiej na senkach HD650 i HD545, ale było za cicho bo to słuchawki wysokoomowe. Na philipsach SBC HP890 i sony MDR CD850 bateria 9V siadała po kilkunastu minutach a akumulatorka nie miałem pod ręką. Wziąłem trochę większą obudowę i jako zasilanie zastosowałem 2x4 akumulatorki AAA w koszyczkach. Ponieważ teraz miałem zasilanie +5V masa i -5V to wyrzuciłem układ sztucznej masy na drugim AD8397 i teraz to gra dobrze nawet na niskoomowych słuchawkach

Jeśli chodzi o prostotę+wydajność prądową to nie do pobicia jest 2xLT1210

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?”

- Friedrich Nietzsche

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale autorowi wątku chodzi przecież o wzmacniacz przenośny zasilany z baterii lub akumulatorów i tego dotyczy mój poprzedni wpis. Moim zdaniem ważne jest zasilanie takiego wzmacniacza i należy unikać układów z pojedynczą baterią i sztuczną masą. Wszystko zależy od impedancji słuchawek. Z moich prób wyszło mi że przy niskoomowych wystarczy +/- 4,8V (2x4 paluszki i można łatwo ładować nawet z gniazda zapalniczki 12v w samochodzie ) a przy wysokoomowych +/- 9V .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.