Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory koło 1300 zł.

PhiloPhone

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wzmak Acoustic Advance

Źródło Yamaha 397 mk 2(na sprzedaz)

Odsłuchy Tannoy m2

Pokój 14m2

Muzyka : Filmowa, Klasyczna, Pink floyd, the doors, rap, pop

Chce kupić nowe odsłuchy, potrzebuje czegoś co da mi lepszą, szczegółowość, dynamikę, i barwę dźwięku.

Mój typ Dynaudio 40/42, wybór tych kolumn oparłem na przeczytanych pozytywnych komentarzach.

głosniki muszą byc konicznie z ze podstawkami.

Proszę o jakieś sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/76653-monitory-ko%C5%82o-1300-z%C5%82/
Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 22 Stycznia 2011 - reklama wlasnego ogloszenia
Ukryte przez Yamnick, 22 Stycznia 2011 - reklama wlasnego ogloszenia

Koniecznie nowe? Chyba że nowe w systemie, bo Dynaudio 40/42 to tylko druga ręka. Zrobię może trochę chamówy, ale może za niewiele większe pieniądze coś takiego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Masz rację we wszystkim ! Te Dynaudio są OK - kup koniecznie. Ta Yamaha jest be - sprzedaj. Sam wiesz najlepiej co robić !

No rzeczywiście przy tej klasie monitorów przydało by się wymienić o od razu cedeka na solidniejszy aby wykorzystać ich potencjał.

warto zdecydowanie cos z polskich konstrukcji, jesli nie stac Cie na RLS-y to moze to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Tak tylko informacyjnie wrażenia z odsłuchów Dynaudio 40 i RLS Elara. Na pewno i jedne i drugie odwdzięczą się za wydajny prądowo (niekoniecznie mocowo) wzmacniacz. Posiadany przeze mnie Rotel ra-04, mimo że niezwykle dynamiczny, nie najlepiej sobie z tymi paczkami radził. Słychać to było szczególnie w Dynaudio, gdzie też średni wyższy bas jest podbity, co skutkowało czasami rozwleczeniem. Dopiero w parze z Dualem CV441 kolumny pokazały swoje możliwości. Generalnie im lepszy wzmacniacz tym więcej pokażą jednak - tu zasadnicza rożnica - Dynaudio podbarwią nawet największego "sucholca" a RLS niekoniecznie. RLS tez schodzą niżej z basem (zaskakująco jak na te gabaryty nisko) i jest on lepiej zarysowany i kontrolowany. Lepiej też RLS tolerują bliskie odległości od ściany - nawet 30 cm. Ale Dynaudio mają to coś w średnicy że kopara się od razu cieszy - grają na pewno efektowniej i przyjemniej, a Elary jednak bardzo liniowo, z niewyróżniającą się średnicą. Co do góry pasma to ciężko mi się wypowiedzieć miarodajnie, ale kopułka Dynaudio może być lepsza odrobinę lepsza niż dx25 - obydwie traktują materiał dosyć delikatnie, zaokrąglając dźwięk.

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Hebsonici ciekawe, czy to możliwe żeby wyparły proAca studio 100? chciałbym Te DIY też fajne ale wydaje mnie sie ze z obiema parami bym miał później problem ze sprzedażą, tannoye poszły 2 godziny po wystawieniu aukcji. Szkoda też że wszystkie głośniki daleko ode mnie są (poznań). Musze chyba zabrać się za poszukiwania dynek.

• 2 tygodnie później...

A mam do was pytanie czy te monitory są warte swojej ceny 1400zł?

nie mogę znaleźć nikogo chętnego na sprzedaż dynków więc muszę obczaić coś innego

ucieło linka z aledrogo

chodzi mi o PARADIGM STUDIO 20 v.3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.