Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie naprawa wmaka w W-wie

Figurant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem na aukcji całkowicie sprawny wzmacniacz Yamaha AX 700.

Okazuje się, że zostałem oszukany, gdyż wzmacniacz po podłączeniu CD ma poniższe objawy:

1. CD działa (tzn jest dźwięk) niezależnie od ustawienia selektora wejścia oraz ustawienia przełącznika

source direct

2. Prawy kanał po około 5 sekundach od włączenia harczy, pierdzi, strzela. Lewy wydaje się być OK.

3. Każde ruszenie potencjometra głośności to praktycznie zawsze harkot.

Tak samo jest po podłączeniu 2 różnych odtwarzaczy CD oraz niezależnie czy kolumny podepnie się jako A czy B.

Negocjuję ze sprzedawcą, żeby odebrał sobie sprzęt i oddał kasę, ale może mnie wystawić do wiatru bo dzieli nas spora odległość. Oczywiście wtedy zgłoszę temat na policję itd ale rozważam sens naprawy.

Może ktoś poleci jakiś serwis w W-wie lub okolicach (najlepiej północny wylot z W-wy).

PS Proszę o namiary na sprawdzonych ludzi - ja sam raczej się nie podejmę ingerencji.

Michał

https://www.audiostereo.pl/topic/76675-gdzie-naprawa-wmaka-w-w-wie/

Gdziekolwiek - taki wzmacniacz naprawi każdy elektronik. Jeżeli już musisz poleconego - p. Kałuża - Milanówek - namiary w innych wątkach.

Justas dobrze prawi:

Kontakt

"Serwis Audio-Video" Firma Usługowa Lech Kałuża

Podwiejska 21

05-822 Milanówek

- woj. mazowieckie

tel. 22 758 34 32

Ja bym przede wszystkim proponował zrobić wszystko żeby ten sprzęt oddać.

Z tak miną mogą być koszta, które lepiej by było przeznaczyć zamiast na naprawę to na wyższy model lub kilka pyt...

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

• 8 miesięcy później...

* top of the page

* Raport Raportuj

* Do góry of the page up there ^

* Odpowiedz Cy

czy ten nr jest jeszcze aktualny bo od poniedziałku próbuje sie dodzwonic i cisza

"Serwis Audio-Video" Firma Usługowa Lech Kałuża Podwiejska 21 05-822 Milanówek - woj. mazowieckie tel. 22 758 34 32

czy ten nr jest jeszcze aktualny bo od poniedziałku próbuje sie dodzwonic i cisza

"Serwis Audio-Video" Firma Usługowa Lech Kałuża Podwiejska 21 05-822 Milanówek - woj. mazowieckie tel. 22 758 34 32

Próbuj do skutku bo on ma tyle roboty, że ciężko go złapać w domu (naprawia też sprzęt w studiach nagraniowych) albo po prostu nie odbiera. Polecam go, super spec i audiofil :) Tyle że z terminowością u niego słabo.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.