Skocz do zawartości
IGNORED

Okablowanie systemu Stereo

Prix213

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, nazywam się Artur Kołodziej, 34 lata, pochodzę z Sosnowca-i jestem nowym użytkownikiem forum. Od pewnego czasu składam nowy system stereo, do chwili obecnej posiadam kolumny Monitor Audio BR 6, planuję zakup wzmacniacza NAD 355BEE, CD oczywiście też NAD-a, oraz jakieś fajne kabelki do tego. I w tym momencie pojawia się problem-jako laik nie mam pojęcia, jakie kable dobrać do wyżej wymienionych komponentów. Liczę na Waszą pomoc, doświadczenie i przychylność dla Nowego w świecie stereo ;)

Pozdrawiam, z góry dziękuję za porady i życzę przyjemnego popołudnia !

https://www.audiostereo.pl/topic/76736-okablowanie-systemu-stereo/

Z głośnikowych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak ma ładniej wyglądać:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja posiadam z NAD 352 reszta też NAD ten zestaw kupiony w ROGOZ:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na metry jest taniej, interkonekty również KLOTZ.

Ukryta Zawartość

Dziękuję za porady, najprawdopodobniej zakupię kabelek Chord CARNIVAL SILVERSCREEN - na metry (chociaż zastanawiam się też nad typem RUMOUR 2) Warto bawić się w bi-wiring? Jaką macie konfekcję do kabelków ? Czy interkonekty do systemu NAD brać także z firmy CHORD? Jeśli jak ,to które?

Wiem, zasypuję Was pytaniami, ale chciałbym nabyć nieco wiedzy od starszych kolegów ;)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ja mam jednego banana;).szukasz kabli,?? a planujesz dopiero zakup wzmacniacza i odtwarzacza?

Kup najpierw wzmacniacz i odtwarzacz , posłuchaj, i dopiero zadaj pytanie o kable, a najlepiej kup takie po 5 zł za metr, co ja pisze, po 3 zł i temat kabli będziesz miał z głowy .

Oczywiście, w pierwszej kolejności zaopatrzę się w nowy wzmacniacz i odtwarzacz cd, następnie uważnie posłucham, co w głośnikach piszczy ( oby nic ;) ) .Jednakże spodziewam się, iż na moich staruteńkich kabeleczkach "no name" zestaw nie będzie grał odpowiednio.

Dziękuję za dotychczasowe porady i ponawiam pytanie o bi-wiring - jest jakiś efekt ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.