Skocz do zawartości
IGNORED

Małe ale wydajne.......

maksym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Pytanie własciwie do włascicieli małych zestawów kolumn do KD,dokładnie chodzi mi o modele KEF 2005.2 i Paradigm Cinema 110 CT .Czy w kinie domowym te zestawy odpowiednio nagłośnią pokój 26 m.Miałby to grac z ampli Denona(nie wiem jeszcze jaki model) i BD Denona 3800.Odsłuch stereo mnie nie interesuje(jest oddzielny system) tylko kino i muzyka z DVD i Blu Ray.Odtwarzanie filmów i koncertów z tych nosników tylko w stereo nie do końca mnie satysfakcjonuje .Grałem kiedyś przez 5 lat na pełnym tzn.5.1 systemie kina i cos ostatnio zateskniłem za takim dzwiekiem.Będzie to stało w jednym pomieszczeniu razem ze stereo i dlatego z braku miejsca potrzebne sa mi małe głośniki.Podałem przykłady dwóch firm ,może znacie inne,moga być wiszące na scianie.Zakres cenowy to 3-4 tys(dlatego odpada Boss i wyzsze modele Kefa).Z góry dziekuję za poradę.

https://www.audiostereo.pl/topic/76800-ma%C5%82e-ale-wydajne/

Jeżeli mają być koniecznie tzw. "plastiki" to nie wiem czy nie lepiej wziąść słabszy model Ampli i Bluray a różnicę dołożyć właśnie do zestawów typu BOSE. Przy takich głośnikach pożytku z lepszego ampli i BD i tak nie będzie. Chyba, że interesują cie jakieś konkretne bajery, których nie ma w niższych modelach.

Sęk w tym ,że BD Denona już jest i na razie odtwarza wpięty pod wzmacniacz stereo,także n ie interesuje mnie kompaktowy cały system KD a raczej jego częsc czyli ampli i małe ale dobre głośniki.Mogą być i ,,plastiki"byle by odpowiednio jakościowo!!( na to zwracam uwagę)nagłośniły pokój.Podobaja mi sie jeszcze Chario z serii Picollo bodajże,bardzo efektowny głośnik i jescze dobrze grajacy.Ale cena:(((

Znalazłem taki oto link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jak to może zagrać?Albo coś takiego :

Ukryta Zawartość

cena wyższa jak zakładana ale do wszystkiego argumentami można przekonać:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastanawiam sie czy jeden glosnik moze byc podlaczony jednoczesnie do wzmacniacza stereo i do amplitunera. Czy beda jakies skutki uboczne dla glosnikow i wzmacniaczy? W danym momencie bylby wlaczony tylko jeden wzmacniacz.

Wtedy moglbys dokupic tylko glosnik centralny i jakies niewielkie satelitki.

Sęk w tym ,że BD Denona już jest i na razie odtwarza wpięty pod wzmacniacz stereo,także n ie interesuje mnie kompaktowy cały system KD a raczej jego częsc czyli ampli i małe ale dobre głośniki.Mogą być i ,,plastiki"byle by odpowiednio jakościowo!!( na to zwracam uwagę)nagłośniły pokój.Podobaja mi sie jeszcze Chario z serii Picollo bodajże,bardzo efektowny głośnik i jescze dobrze grajacy.Ale cena:(((

Znalazłem taki oto link

Ukryta Zawartość

I jak to może zagrać?Albo coś takiego :

Ukryta Zawartość

cena wyższa jak zakładana ale do wszystkiego argumentami można przekonać:)

Szukaj raczej czegoś z dwudrożną satelitą. Pamiętam taki zestaw Tannoy też z plastikowymi kolumienkami, który miał porządne wysokotonówki zamontowane i do tego 10cm średniotonowy. Przy dobrym ustawieniu suba zgranie całego pasma było bardzo dobre bez widocznej dziury w zakresie wyższego basu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BOSTON ACOUSTICS SOUNDWARE XS 5.1 SPEAKER SYSTEM posiadam takowe .... rewelacja !!! sprawdz www.whathifi.com rozwalily spikerki w klasie do 500funtow ..... zestaw roku 2010

plastik to plastik KEF w pierdziawki pakuje cholera wie co moze platyne hehe ald to plastik moim zdaniem 6000 zyla za pierdziawki to przesada - pdzetestuj bostony nie drogie nowe i naprawde dobre... filmy na moich 20 metrach rewelacja bas bardzo dobry a te male podobne do bose pirdziawki bm... sluchalem w salonie bose glosniczkow do kina i powiem tak boston daje rade i moze smialo powalczyc. Dokupilem heszcze dwa i mam 7.1 naprawfe b.dobry dzwiek do kina domowego oczywiscie :-) pozdrawiam

BOSTON ACOUSTICS SOUNDWARE XS 5.1 SPEAKER SYSTEM posiadam takowe .... rewelacja !!! sprawdz www.whathifi.com rozwalily spikerki w klasie do 500funtow ..... zestaw roku 2010

Czy jest polski dysrtybutor tych kolumienek czy tylko zagranica?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) powiem tak już nie wierze tym pseudo audiofilom o firmie Boston w Polsce nic nie wiedzą jadą na używanych sprzed 3-4 lat amplitunerach a szczytem ich wiedzy i fascynacji to mityczny nautilus, kef i kilka jeszcze firm ... zastawiają się w tych swoich M.... blokowiskowych klitach pudłami w których serce wyszło by na hali sportowej i są spełnieni ,,,,,hahahah nie ufaj im jak masz kasę do wydania kupuj nowy sprzęt na gwarancji kolesie z tego forum podsyłają świnkę żeby sprzedać ci błąd swojego życia haha ten boston jest najlepszy do małych pokoików szczena opadnie tobie do ziemii jak posłuchasz to tak jak z bose a oni gadają że to syf fuuuuuj nie wiedzą nic bose jest ok ale nie dla wszystkich napewno nie dla ciułaczu z prl..... a boston moim zdaniem jest baaaardzo dobry wsparłem toto na przodach kolumienkami monitor audio BX2 i na pionierku VSX920K smiga w stereo ten pionieer to nie to co generacja przed nim........ zaufaj mi ponieważ ci kolesie z forum przetestują za kilka miechów ten sprzęt .....wspieraj się w swojej wiedzy tym adresem: www.whathifi.com kupię ....

Ukryta Zawartość

dali fazon: are you crazy 1700 pounds ?????????? you fuckin mad????!!!! just for plastic and some cable in side.... fuck ... this is shit no one one the fuickin audiofil world.... tak z angielska kiedy widzę głupotę....

polecam Monitor Audio APEX10 tylko 3000 funtów to jest opcja dla ciebie pozdrawiam i zmykam z tego forum chyba raz na zawsze ....

dali fazon: are you crazy 1700 pounds ?????????? you fuckin mad????!!!! just for plastic and some cable in side.... fuck ... this is shit no one one the fuickin audiofil world.... tak z angielska kiedy widzę głupotę....

polecam Monitor Audio APEX10 tylko 3000 funtów to jest opcja dla ciebie pozdrawiam i zmykam z tego forum chyba raz na zawsze ....

No zmykaj, zmykaj czym prędzej ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.