Skocz do zawartości
IGNORED

Szybki i tani tuning systemu audio.

Karol.R

Rekomendowane odpowiedzi

Nurtuje mnie jeden problem.

Wszyscy wiedzą że aby zwiększyć wydajność komputera, czyli wykonać Overclocking (Overclocking - Podkręcanie. Polega on na podwyższaniu częstotliwości z jaką pracują procesory, karty graficzne i pamięci RAM powyżej wartości fabrycznych. Można w ten sposób uzyskać większą wydajność posiadanego sprzętu), specjaliści z tej dziedziny stosują metodę maksymalnego chłodzenia systemu, używają do tego suchego lodu lub ciekłego azotu:

.

I teraz moje pytanie: Czy jak wsadzę do zamrażarki mój wzmacniacz oraz CD, uzyskam bardziej Hi-endowy, audiofilski dźwięk? Na ile czasu słuchania powinno wystarczyć 3h zamrażanie sprzętu? Z kablami też tak powinienem postąpić? Jakie są wasze doświadczenia?

Już chciałem zabierać się do testów, ale muszę sobie kupić większy zamrażalnik ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/76868-szybki-i-tani-tuning-systemu-audio/

tylko lampizacja!

Lepsza od zamrażania??

To gdzie to można zrobić nie licząc zagranicy?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A gdyby tak zlampizować, a potem chłodzić lampy ciekłym azotem?

Chciałem jeszcze zapytać jak się ma to chłodzenie do audiofilskiego wygrzewania, które jest jak wiadomo podstawą, żeby cokolwiek grało? Należy schładzać to, co wygrzane, wygrzewać to, co schłodzone, czy może schładzać i wygrzewać jednocześnie?

przypomniałem sobie: kiedys w zimę sprzęt długo leżał w nieogrzewanym garażu, no i jak przyniosłem do domu i włączyłem, to coś w nim "piz**o"! Nie polecam zatem zbyt długiego schładzania sprzętu przed krytycznym (modne słowo w audio) odsłuchem...

przypomniałem sobie: kiedys w zimę sprzęt długo leżał w nieogrzewanym garażu, no i jak przyniosłem do domu i włączyłem, to coś w nim "piz**o"! Nie polecam zatem zbyt długiego schładzania sprzętu przed krytycznym (modne słowo w audio) odsłuchem...

Przez Ciebie muszę wyczyścić monitor :)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?”

- Friedrich Nietzsche

"I teraz moje pytanie: Czy jak wsadzę do zamrażarki mój wzmacniacz oraz CD, uzyskam bardziej Hi-endowy, audiofilski dźwięk? Na ile czasu słuchania powinno wystarczyć 3h zamrażanie sprzętu? Z kablami też tak powinienem postąpić? Jakie są wasze doświadczenia?

Już chciałem zabierać się do testów, ale muszę sobie kupić większy zamrażalnik ;)"

KarolR, lepszy efekt da wsadzenie głowy do zamrażarki. W dodatku taniej, nie trzeba kupować takiej dużej jak na sprzęt :)

Elektrolux? Toż to budżetówka, hajendem w AGD jest Miele, z ciekawości zerknąłem na Ceneo i porażka, najdroższa tylko niewiele ponad 4k :( Nie uchodzi..

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.