Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp lampowy do monobloków Phasta

MadOnion

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Jestem na etapie zmiany preampa. Poisadam tak jak w temacie monobloki Phasta. I poszukuję dobrego, ba, bardzo dobrego preampa. W rozsądniej, oczywiscie, cenie. Mam na myśli koszt max do 2500 pln. Oczywiscie mówie o sprzęcie używanym...

Macie jakieś pomysły. Oczywiscie najlepiej poparte odsłuchami ..;)

pozdrawiam

Witajcie

Jestem na etapie zmiany preampa. Poisadam tak jak w temacie monobloki Phasta. I poszukuję dobrego, ba, bardzo dobrego preampa. W rozsądniej, oczywiscie, cenie. Mam na myśli koszt max do 2500 pln. Oczywiscie mówie o sprzęcie używanym...

pozdrawiam

kup sobie nowy pre phasta-jest od grudnia poprawiony,bo nie ma to jak urządzenie dedykowane.

Jesli miałeś pre dedykowane do monobloków-to taka zabawka była.

w poprawionym pre mozna zarówno 6sn7 jak i 6sl7-tak więc Twoja wola Panie)))

na pewno sie zmieścisz w 2000.pozdr.

kup sobie nowy pre phasta-jest od grudnia poprawiony,bo nie ma to jak urządzenie dedykowane.

Witaj stary audiofilu.

Ja mam do tego aktualnie JAG-a. Jakiegoś starego pre-ampa i nie jest to hi-end, bynajmniej. Ponoć .. wczesniejszy Phast preamp był bardzo słabiutki, gorszy od tego Jaga- NIestety nie mogę tego zweryfikowac, bo nie słyszałem i raczej nie będe miał okazji.

Natomiast słyszałem dużo dobrego o firmie Tube Technology . ale niestety żadko występuą w second handzie a jak już to cena nie mniej niż 3500 pln..

Własnie przesszukuję ebaya .. Dużo tam tego ale jak tego posłuchac ... :(

Stary Audiofilu, jakie są róznice konstrukcyjne i brzmieniowe miedzy pre Phasta.

Ja mam "nowy" ( z przed 4 lat) na 6SL7 a pytam o ten ten "grudniowy".

Witajcie

pozdrawiam

podpinam się pod ten wątek ponieważ także poszukuję pre (do moich monobloków) w cenie ok.2000-3000 pln.interesuje mnie pre o dzwięku gładkim i szczegółowym bez rozjaśnienia i dobrze aby miało pilota.zainteresowałem się pre xindaka xa-3200mk2 czy ktoś miał okazję odsłuchać to pre i podzieliłby się swoją opinią na jego temat ,z gory dziękuję.

• 8 miesięcy później...

Ciekawa konstrukcja od Phasta !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecam i do lampowych końcówek i do tranzystorowych.

Dźwięk dynamiczny, otwarty, bez spowolnienia.

Myśle że ktoś kto ma wzmacniacz tranzystorowy z możliwością podpięcia przedwzmacniacza będzie niesamowicie zadowolony.

Warto sie poważnie zainteresować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fajny przedwzmacniacz. Polecam wymienić te dwa kondensatory w czarnej otoczce na minimum ruskie teflony, a te dwa nichicony elektrolityczne na Epcosy Sikorel. Wtedy gra znacznie lepiej!

Wiem bo mam :)

Ja w swoim również wymieniłem olejaki na ruskie teflony. Gra - pierwsza klasa.

Piękna obudowa , prosta i bardzo dobra konstrukacja.

Łatwo można modyfikować wg własnych upodobań ( lampy, kondenastory).

Warto licytować, bo taka okazja sie nie powtórzy, a przedwzmacniacz wart ponad 2000.

Ja w swoim również wymieniłem olejaki na ruskie teflony. Gra - pierwsza klasa.

Piękna obudowa , prosta i bardzo dobra konstrukacja.

Łatwo można modyfikować wg własnych upodobań ( lampy, kondenastory).

Warto licytować, bo taka okazja sie nie powtórzy, a przedwzmacniacz wart ponad 2000.

blachy wewnątrz są miedziane?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.