Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto rDAC do tego sprzętu nad np v-dac?

kareth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dylemat moralny, przymierzam się do zakupu DAC'a, i nie wiem w co lepiej pójść.

Generalnie czytałem wiele opinii, że z jednej strony v-dac lepszy, bo brzmi realniej, czysto, a z kolei r-dac pieknie odseparowuje instrumenty, itd itp, wiadomo jak to z subiektywnymi opiniamii.

Jestem szczęśliwym posiadaczem KEF'ów IQ90, z których jestem bardzo zadowolony, i po których wszyscy jadą - swoją drogą nie mam zielonego pojęcia dlaczego - i jakis marny ampli HK który pójdzie niedługo do wymiany, ale napewno na nic >3k. Generalnie po czytaniu postów typu: lepiej najpierw zmien kolumny a nie kupuj dac/karte (kolumny które własnie kupilem...) zaczynam się zastanawiać czy faktycznie usłyszę różnicę między rDAC a v-dac? Jakby nie pratrzeć cena jest tu dość istotna, a róznica jest rzedzu 700zł. Z drugiej strony są opinie że v-dac bez teralinka i zasilacza innego też nie rozwija skrzydeł, co zbliża go cenowo juz do arcama. Jesli istotne jest co slucham to jazzik, muzyka filmowa, i czasem trafi sie cos z muzyczki rockowej.

Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc.

Piotr

Z jednej strony bardziej chodziło mi o to czy rdac nie jest tzw "przerostem formy nad treścią", przy budżetowym amplitunerze harmana, i wyklętych kolumnach.

Z drugiej jednak strony może faktycznie masz rację, kolumny też kupowałem po porównaniu z Monitor Audio które wszyscy sobie chwalili a dla mnie brzmiały jak przez ścianę... Jest ktoś może z Poznania lub okolic kto ma w posiadaniu v-dac'a i jest w stanie udostępnić jakiś odsłuch?

Z jednej strony bardziej chodziło mi o to czy rdac nie jest tzw "przerostem formy nad treścią", przy budżetowym amplitunerze harmana, i wyklętych kolumnach.

Ale ampli masz zamiar zmienic, wiec zakup ma sens. Jeszcze wiekszy sens ma wczesniejszy odsluch.

rDAC po kablu USB z pewnoscia nie jest przerostem formy nad trescia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.