Skocz do zawartości
IGNORED

Beyerdynamic DT440 - brzęczy?

leptonhead

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

w moich nieco ponad 3-letnich słuchawkach zaczęła nagle brzęczeć lewa słuchawka (przy basach) - słuchawki mają 3 lata ale używane były sporadycznie, nie ma mowy o żadnym katowaniu. raczej ciężko mi uwierzyć, że membrana padła, więc może jest im coś innego (łatwo naprawialnego), czy jednak są do wyrzucenia?

thx, pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/77169-beyerdynamic-dt440-brz%C4%99czy/

słuchawki wyglądają na dość pancerne

co tam by się miało do nich dostać?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak padł, niestety...moje HD 800 też zaczęły charczeć...po paru miesiącach...., ale raz zdarzyło mi się je opuścić....po tym grały ok, ale po 3 miesiącach jedna słuchawka zaczęła popierdywać...być może upadek był przyczyną, a być może nie....no i wymienili na gwarancji na szczęście.....

Padł padł padł... kocham te porady na odległość w tonie "prawdy objawionej absolutnej".

Poszukaj sobie na forum były takie tematy apropo np. modelu DT-770 Pro. Tam ludzie doszukiwali się włosów na membranie, kiepskiego spasowania elementów w środku muszli itp. Niektórym pomogło rozebranie, wyczyszczenie i spasowanie na lepszy ścisk. U mnie taka operacja nie pomogła. Tak jak i u Ciebie trzeszczało na konkretnych (niskich) częstotliwościach.

Jeśli masz słuchawki na gwarancji to oddawaj i żądaj wymiany, jeśli nie to je rozbierz i zrób to co napisałem. Jeśli to nie pomoże to... znajdź tak jak ja kupca, któremu to nie będzie przeszkadzało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.