Skocz do zawartości
IGNORED

ramię TP16 a wkładka

vacuum

Rekomendowane odpowiedzi

Która wkładka Waszym zdaniem zagra najlepiej na ramieniu TP16 Thorensa?

Zależy mi na dzwięku otwartym, dynamicznym, szerokiej scenie i przestrzeni. Obecna wkładka Ortofon OM10 jest dla mnie troszkę za "miękka", brakuje mi dynamiki.

Biorę pod uwagę następujące wkładki:

- AUDIOTECHNICA AT 120E

- AUDIOTECHNICA AT 140E

- Grado Prestige Black (lub wyzsze modele)

- Shure M44-7

A może macie inne propozycje do (+-) 500 zł?

Pozdrawiam

Vac

https://www.audiostereo.pl/topic/77331-rami%C4%99-tp16-a-wk%C5%82adka/

pytanie tylko czy w tym ukladzie nie lepiej troszeczke dołożyć na Goldringa 1012GX np? albo z tanszych Goldring 1006?

@Ahaja, dokładnie to ten model:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zależy mi na dzwięku otwartym, dynamicznym, szerokiej scenie i przestrzeni - dobre! - i to do 500zł

z tym Th dobrze gra Shure ale nie 44 tylko 91 i V15 III lub IV

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zależy mi na dzwięku otwartym, dynamicznym, szerokiej scenie i przestrzeni -

wszystkie te warunki spełnia Audio Technica AT 14O, dodatkowo ma bogate brzmienie na wysokich czestotliwosciach.

Shure V 15-3, to lepszy wykop, ale gorsza scena i barwa wysokich. Oczywiscie gdy oryginalna igla lub SAS, przy taniej podrobie klasa Shure M 75!

Dzięki! a jak się ma wspomniana audiotechnica AT 140 do Goldringa 1012GX? lub 1042? czy te wkładki też dobrze zagrają z moim ramieniem? Z czasem dopuszczam możliwość wymiany tego ramienia na SME...

Dzięki! a jak się ma wspomniana audiotechnica AT 140 do Goldringa 1012GX? lub 1042? czy te wkładki też dobrze zagrają z moim ramieniem? Z czasem dopuszczam możliwość wymiany tego ramienia na SME...

Wiele doświadczenia z ramionami SME nie mam ale to chyba bardzo ważne jest jakie SME chciałbyś w przyszłości kupić. Np 3009 II i III różnice widać gołym okiem i mimo tego że jedno i drugie to 3009 to są całkiem inne ramiona, jeśli nie mam racji to niech któryś z Kolegów bardziej obeznany w tej materii mnie poprawi.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Myślałem o 3009 MKII... Ale to daleka przyszłość, do tego czasu chciałbym jednak założyć lepszą wkładkę do mojego ramienia Thorensa - ale bez szaleństw, tak żeby za rok czy dwa nie żałować wydanych pieniędzy ;)

Dzisiaj zamontowałem AT 140 ML z nową fabrycznie igłą. Dokładnie o taki dźwięk mi chodziło. Nareszcie słyszę całe pasmo "góry" i piękny bas. Przestrzeń i scena rewelacyjna. Dynamika też super! Dziękuję za pomoc!

Vac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.