Skocz do zawartości
IGNORED

Zabawmy się wzmak do max.6000zł.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wzmacniacza całkiem poważnie do wydania jest 5000-6000zł .Może być nowy ,ale niekoniecznie, myślę ,że używany może być ciekawszą propozycją.Wzmacniacz dla mojego dobrego znajomego-nie ma internetu. Ma to być integra, będzie grać w pokoju ok.17m. Muzyka słuchana ,może łatwiej będzie powiedzieć,że to nie Jazz,ani Blues, ani też muzyka poważna tylko cała reszta :-) - nie krzywić się !! . Ma to być wzmak neutralny - bezpieczny, nie podaje kolumn bo te będą dobierane do wzmaka.

o rany, to każdy może podać swój typ, będziesz miał 100 propozycji do sprawdzenia.

Nie wiem czy MF będzie pasował do twoich nowych kolumn (chyba, że już je zmieniasz na jeszcze inne), nie słyszałem ich i nie wiem jak bardzo są ocieplone, ale jeśli dość wyraźnie i przy słabszej górze z MF-em może wyjści wogóle kluchowato.

PMD chyba źle przeczytałeś, a raczej nie doczytałeś :)

gutekbull - nie rozumiem skoro człowiek nie jest audiofilem a i gust muzyczny ma jaki ma to po co wydawać 6k na wzmacniacz? Nie lepiej kupic jakiś przyzwoity system za 6k? O co chodzi? Jaką ma motywację do kupowania integry za 6k???

Pzdr.

MF właśnie najlepiej nadaje się do jazu i blusa, jeśli nie jest to gość ,,obeznany,, myślę że MF może mu nie podpasować, poszukałbym raczej innego w wyższych modelach Arcama lub Denona

Jak nie jazz, blues, powaga to zostaje metal, pop, rock, rap i techno - tak z grubsza. To po co wzmak za 6 koła, niech kupi w MM zestaw all in one i z głowy!

Głośno będzie i znacznie taniej!

Słuchajcie, chłopak się dokształca muzycznie, nie od razu Kraków zbudowano, także trochę tolerancji, płyty Ich troje nie ma w kolekcji - nie jest tak źle. :-)

Gdybym kupował dla siebie to tylko YBA Integre. Nad niczym innym bym sie nawet nie zastanawiał.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mission Cyrus One.

Uniwersalny wzmacniacz, do każdego gatunku muzycznego (może oprócz baaaaardzo ciężkiego "łojenia").

Mala moc, 25-30 watt, również mały "ciałem", ale.....

Używany, można kupić, za 500 - 700 zł.

Pozdrawiam

Miałem oczywiście na myśli YBA z 2-giej ręki. Za 6000zł można trafić w idealnym stanie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

CEC Pentango .Takie dwa monobloczki. Porównywałem całkiem niedawno M.F.A 300 z Jolidą 302 B. Kable srebro Albedo kolumny S.F.Concerto .Moim zdaniem A 300 jest do kitu. Audiofil , który słuchał ze mną wskazał na Jolidę po 1 min. słuchania. Dlatego tak szybko wycofano ten wzmacniacz. Był po prostu słaby . I to nie jest tylko moje zdanie.

Dorzuciłbym Electrocompaniet ECI 1 z drugiej ręki.

Nie rozumiem o co chodzi w tym wątku.

Gutekbull poszukuje wzmacniacza do czadowej muzyki, a wszyscy radzą mu jakieś popierdułki ;)

Za 6000 + 500,- zł można przecież kupić Krella KAV 300i.

A moze polskie [bedzie ulga podatkowa po dojsciu L. do wladzy ;)] - Baltlab (chyba wymagajacy jesli chodzi o kolumny), lub Amplifikator (mniej wymagajacy i moim zdaniem bardzo dobry do takiej muzyki.

hmm skoro piszesz ze gosc sie wdraza w taka czy inna muzyke to czy nie lepiej kupic wzmacniacz np. za 4000zl (zly bedzie???) a te 2tys. przeznaczyc na plyty? Tak tylko sobie glosno mysle :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.