Skocz do zawartości
IGNORED

porównanie OPA627AU a AD797

preston74

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o wypowiedzi Wszystkich tych co mieli możliwość przetestowania wzmacniaczy operacyjnych typu OPA627AU oraz AD797. Jaki dźwięk prezentują i czego można spodziewać się po nich? Który jednak lepszy-bardziej analogowy?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/77382-por%C3%B3wnanie-opa627au-a-ad797/
  • 1 miesiąc później...

Ja dzisiaj je testowałem jako bufory... AD jak zwykle lepsze, a OPA przereklamowane. Może w innej konfiguracji, z innym zasilaniem, ale kto wie. AD dla mnie ma wyższy polot i jakby lepiej mocowo gra (basem). Generalnie bardziej analogowo niż Opa. U mnie oba miały za ostrą górę, dlatego w moim sprzęcie zostanie AD744. Mam 627AU i 627BP. AU chyba jednak lepsze. Może się jeszcze muszą rozegrać, generalnie jeden dzień to za szybko na wnioski. AU i BP grają inaczej, to powiem żeby z góry przygasić "miszczów" od słuchania schematów z pedeefa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.