Skocz do zawartości
IGNORED

Przeróbka wzmacniacza kenwood ka 2200

diabeł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam wzmacniacz jak w tytule,co waszym zdnaniem warto w nim poprawić????Napędzam nim infinity kappa 7a ze sporym sukcesem,nie daje mi jednak spokoju fakt iz ten wzmacniacz to 2km kabli,zasilacz posiada najtańsze kondy elny (12mf zaledwie), a trafa wzbudzają raczej politiowanie, nie radość.Myślałem o wymianie traf na toroidy i zmianie kondów w zasilaczu,co wy nato????Może jeszcze coś zrobić?czekam na rady

schemat lub zdjecia. bez tego to moge ci wszystko napisac ;)

np wymien kondensatory w torze audio...

O to i schemat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

nie moge tego sciagnac. jak ci dziala to mi podejslij na @

m_w_m @ op.pl

Podaj prawidłowy adres poczty to wyśle:)

Tak mniej wiecej wyglada to w środku....

Ukryta Zawartość

post-30866-050748100 1296064942_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem szkoda czasu i pieniedzy na takie zabawy bo przede wszystkim nie masz gdzie wstawic ten nowy zasilacz. Uzyj tego ampa za przedwzmacniacz i zbuduj niezalezny wzmacniacz mocy. Np na EBay luciano_andra sprzedaje wzmacniacz oparty na Holtonie (koncowka mocy ma 4 pary IRF240/9240). Kupisz dwa moduly za okolo $130 plus przesylka, dokupisz 600-800VA trafo i 100mF kondow plus skrzynka i pare dupereli i masz koncowke mocy, ze sasiadow wyploszysz.

pozdrawiam,

Grzegorz,cwaniaczku ze szczecina,pochwal sie co spalilesw swoich kappach,a moze sie wstydzisz? Co do haltona,gra on jak popsuty przy tym kenwoodzie.Wole orginalny stopien mocy tego kenwooda,gra cieplo,z dobra kontrola,a halton drze ryja tylko.

Ojej.

A co?

A to, że kolo podjął się naprawy mojego Pioneera A-705, ponoć zrobił go już prawie 10 miesiecy temu, wysyłał go do mnie z 5 razy - mam maile w których potwierdzał wysyłkę - więc myslę, że coś musiało w nim spłonąć.... ;-)))

Jest wiele wersji wzmacniacza Holtona. Nie wiem ktory znasz. Orginalna byla na Toshibah 2sj201/2sk1530. Nie bylo to cudo ale wcale zle nie gralo.

Chcesz miec top wzmacniacz to zbuduj Stochino. Alternatywnie ULD v2.01 w wersji DIYaudio. Na EBay'u jest sterta wzmacniaczy roznych mocy. Mimesis na lateralnych mosfetach renesas albo v1.3 na njw3281/1302 sa bardzo dobre (moc 2x50-60W), wiekszej mocy jest PA z diamond VAS i trzema parami NJW3281/1303. Z dobrym zasilaczem, kazdy z nich bedzie gral lepiej niz Kenwood. To tylko malenka porcja mozliwosci. Przejrzyj projekty wzmacniaczy na DIYaudio a znajdziesz wiele innych ciekawych pozycji.

Co do Kenwooda to mozesz zrobic zewnetrzny zasilacz bo nie widze abys mial szanse wcisnac tam znacznie wiekszy i lepszy zasilacz ale mozesz probowac.

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.