Skocz do zawartości
IGNORED

Dual 1224 - automatyczny start

b.w

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

To mój pierwszy post na forum, także przy okazji witam wszystkich użytkowników :)

Mam starego duala 1224 i próbuję dojść do tego jak działa automatyczny start oraz stop w tym gramofonie. U mnie podnosi ramię i po chwili odkłada je spowrotem na podstawkę. próbowałem dojść na jakiej zasadzie ten mechanizm działa ale mi się to nie udało. Jak ktoś orientuje się jak to działa i ewentualnie co tam się psuje, że nie działa - będę wdzięczny za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/77506-dual-1224-automatyczny-start/

Witam! Jak podniesiesz górę gramofonu to od ramienia idzie metalowy wałek na końcu którego jest gumowy kapturek. Ze względu na wiek gramofonu wykrusza się ta guma ze starości.

Zobacz, czy ona w ogóle jeszcze jest. Jak nie ma, albo jest zmurszała to wystarczy na końcu wałka założyć wężyk elektryczny i zgrzać na gorąco. Wałek z tą gumą porusza się po prowadnicy.

Pozdrawiam adam2948.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.