Skocz do zawartości
IGNORED

problem:)

peciol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie ,prosiłbym o jakąś rzetelną opinię, posiadam studio 20 v.3 właściwie na sprzedaniu:) zamierzam przesiąść się na pewno na 60v5 lub 100v5 ale od tego zależy czy w miarę mój wzmacniacz pociągnie te kolumny.Obecnie grzeję moje 20-stki na Creek-u Evo 1 na 20metrach.Trochę czasem brakuje mięska choć nie można zarzucić muzykalności Creekowi( można go słuchać godzinami bez zmeczenia). Zanim kupiłem ten wzmacniacz to rozłożył w teście Myryada 240 i Denona 1500, Był jakiś chiński jeszcze ale wysokimi zabijał słuchanie.

Ale do rzeczy...nakręciłem się trochę na te setki(60 -tki również) , z danych wynika ze niskie schodzą dużo niżej niż moje 20-tki nawet v5-tki. Nie chodzi mi o to zeby mi szyby wylatywały ale żeby poczuć trochę wielkość muzyki.Czy ktos porównywał tego creeka z Xindakiem tak szeroko tu polecanym do tych kolumn, jaka jest różnica miedzy nimi.Jaka zasadnicza jest również różnica miedzy 100 a 60 -tkami.Mam spory mętlik i napalenie :) Rozważam opcję np 60 -tki plus wymiana creeka na coś do 4 tysięcy( pod warunkiem że creek zejdzie za tysiaka) lub jazda na 100 -tkach z tym creekiem przy najmniej na razie.Nie chce ciągle zmieniać kolumn, wolałbym mieć zapas w kolumnach a za jakiś czas wymienić wzmaka.Ostudźcie napaleńca i zapodajcie jakiś sensowny wariant:) pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/77509-problem/

Kupić 100 v.5 i nie marudzić z popierdółkami do nich, tu potrzeba elektrowni, pójść po bandzie i poczuć siłę muzyki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatnio gość miał też S8 za 8,5 kzł.....sprzedał pewnie poza allegro za 8-mkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , dlatego spieszyć się i wyrwać tego Nad-a za grosze, bo facet założę się, że potrzebuje gotówki, gdyż sprzedaje bardzo tanio !!!! Oczywiście zachować ostrożność i sprawdzić wszystko by oszukanym nie zostać :)

Tyle w temacie ! :)

A jak nie tak - to zakupić Audiomatusa AS 500 z pre - chodzi o to, żeby kupić raz, a dobrze, a nie bawić się w półśrodki !

P.S. Trzeba było w piątek uderzyć do gościa z Allegro, a założę się, że cały zestaw wyrwany by został za 12 kzł...tak - pre, końcówka + CD + kolumny - hi-endowe stereo za 12 kzł....czyli za jakiś nędzny ułamek ceny nowych klocków.....niestety takie okazje bywają niezwykle rzadkie....a jakbyś nie miał tyle gotówki to szybki kredycik i finalizacja transakcji....po tym wpisie myślę, że autor wątku napali się na dobre ! :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/77509-problem/#findComment-2111632

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.