Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio BX2 - śruba regulacyjna

pegal

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, podpowiedzcie co to za imbus jest w plecach BX2-ki? Instrukcja mówi o jakiejś regulacji ale ja z anglika taki sobie a od strony technicznej spotykam się pierwszy raz z czymś takim. Może jakis użytkownik tego modelu coś podpowie? Będę zobowiązany.

ta śruba (i tylko ta śruba) trzyma głośnik. Raczej nie reguluj jej ;)

Wg. dodatku do instrukcji i po mojej łamanej angielszczyźnie to tam jest napisane aby ją po wypakowaniu sprzętu przed pierwszym użyciem poluzować tak aby nie było widać, że odstaje od obudowy a potem dokręcić imbusem od godz. 12 do 3 czyli o 90 stopni. Ale co to ma na celu i dlaczego oryginalna instrukcja nic nie mówi tylko jakiś"apendix" to nie rozumiem...

z kolumnami dostajesz kluczyk, dokręć delikatnie z czuciem i tyle

Dokręciłem na wyczucie ale zastanawia mnie jako inżyniera wogóle fakt, że producent przewiduje tego typu "ingerencję" w swój produkt. Jakby chociaż podali moment dokręcenia tej śruby to nie byłoby dla mnie problemu ale "na wyczucie" i na wiarę to nie po mojemu ;-) Czepiam się pewnie ale cóż, taki charakterek ....dociekliwość do bólu...Bez tego żyło by mi się łatwiej pewnie ale...

to tylko takie dmuchanie na zimne, aby sprawdzić czy śruby się nie poluzowały w transporcie np

co do "momentu dokręcenia" to bez przesady, nie potrzebujemy klucza dynamometrycznego żeby stwierdzić czy jest ok :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.