Skocz do zawartości
IGNORED

Planuje zakup głośników podłogowych

Danielburdz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie borykam sie od jakiegos czasu nad zakupem glosnikow podlogowych,nie ukrywam ze podobaja mi sie dosc duze i pokazne zabawki jak-Mistral SAG-600czy tez-Avance K35 nie ukrywam ze kwota jest ograniczona w granicach 10tys i zastanawia mnie czy nie kupic juz sprawdzonych glosnikow Kef xq40.Ja Prosil bym jednak o opinie Bardziej doswiadczonych odemnie kolegow.....

dopisze ze salon mam okolo 40metrow i stad pomysl na wieksze skrzynki!

pozdrawiam Forum....!

Jaka elektronika, czego słuchasz, jakie brzmienie preferujesz?

Umów się na kilka odsłuchów i napisz co Ci sie spodobało, bo mam wrażenie że nazbierałeś 10 tysi i chcesz coś kupic bo dostało 5 gwiazdek, więc musi grać fajnie.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

A wiec tak slucham poczawszy od muzyki instrmentalnej (Acoustic Alchemy,Bob James,Diana Krall jak i Ottmar Liebert czy Klause Schulz. tak mozna pisac do bialego rana!interesuje mnie rowniez muzyka wspulczesna i generalnie poslucham wszystkiego.mieszkam za granica Kraju poniewaz mam tu prace i poukladane zycie.zakup sprzetu jest ograniczony tylko i wylacznie z mojego widzimisie poniewaz uwazam ze ta kwota jaka przeznaczylem na glosniki jest rozsadna do moich oczekiwan i stadium jakim sie znajduje w obecnej chwili.jak dorosne do czegos powazniejszego zakupie cos bardziej zaawansowanego i profesjonalnego.w chwili obecnej mam Cd NAD C565 i wzmacniacz NAD C 275.

Witam Panowie borykam sie od jakiegos czasu nad zakupem glosnikow podlogowych,nie ukrywam ze podobaja mi sie dosc duze i pokazne zabawki jak-Mistral SAG-600czy tez-Avance K35 nie ukrywam ze kwota jest ograniczona w granicach 10tys i zastanawia mnie czy nie kupic juz sprawdzonych glosnikow Kef xq40.Ja Prosil bym jednak o opinie Bardziej doswiadczonych odemnie kolegow.....

dopisze ze salon mam okolo 40metrow i stad pomysl na wieksze skrzynki!

pozdrawiam Forum....!

Witam

Wspomniałeś o Avance.U mnie graja Avance K3 i jest wspaniale.Grają pięknie i co również wazne są pięknie wykonane.

Myśle że tak grających i wykonanych kolumn trudno będzie znaleść w tej cenie.

Za około 10 tyś polecam odsłuch Monitor Audio GS60 lub Paradigm Studio 100 v.5 spokojnie zasilą 40m oczywiście bez mocnej elektroniki się nieobejdzie.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Za około 10 tyś polecam odsłuch Monitor Audio GS60 lub Paradigm Studio 100 v.5 spokojnie zasilą 40m oczywiście bez mocnej elektroniki się nieobejdzie.

Za 10 tysiaków to na wtórnym rynku możesz już dostać,naprawde dobre kolumny.Wystarczy poszukać.

Wcale nie jest tak łatwo dostać dobre kolumny za 10.000zł. Chodzi mi o to, aby były naprawdę warte każdej złotówki z tych 10K. Polecam posłuchać Monitor Audio GS60.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Ja polecam B&W 803 z rynku wtórnego. Może ten NAD je uciągnie, swoją droga widziałem je chyba na polskim portalu alle..., zapewne sprzedający by się zgodziła na odsłuch.

ps. dużo taniej wyszło by kupić na wyspach:-), ale to inna bajka

Mam wrażenie że chcesz kupić coś co wygląda bardzo okazale... (Mistral, Avance) ale niekoniecznie dobrze grają. Z tych co wymieniłeś to na pewno najlepsze będą XQ40 bo reszta to IMHO tania chińszczyzna bez polotu.

Problem w tym że "tania chińszczyzna" gra tak samo jak sprzęt znanych audiofilskich marek, za cenę mniejszą niż 50 %. Wiem, że jeżeli ktoś chce pompować sobie ego przynależnością do świata lepszego sprzętu - to trudno mu to zaakceptować. Ale niestety jest to już faktem ...

Mam monitory audio serii GS i uwazam ze sa to fajne glosniki w tej klasie cenowej. Uzuwane GS60 mozna dostac za 1300-1500 funtow na ebay wiec sporo ponizej zakladanego progu 10.000 PLN. Jak zwykle trzeba madrze myslec o zestawieniu systemu. MA GS sa przejrzyste i detaliczne ale suchawe, wiec w moim odczuciu dobrze graja ze wzmacniaczami o lekko ocieplonym dzwieku.

Proponuję samemu wybrać się na odsłuch i wtedy zdecydować się na kolumny. Szkoda wydać 10 tyś i potem żałować wyboru :) Do listy dopisał bym kolumny Akkus V3.

Duze, pokazne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ja polecam B&W 803 z rynku wtórnego. Może ten NAD je uciągnie, swoją droga widziałem je chyba na polskim portalu alle..., zapewne sprzedający by się zgodziła na odsłuch.

ps. dużo taniej wyszło by kupić na wyspach:-), ale to inna bajka

Odradzam, ten NAD ich na pewno nie uciągnie i będzie KLAPA, nie uciągnie przyzwoicie nawet 804.

Swoją drogą NAD-y z KEF'ami ogólnie dobrze dogadują się i jest to "bezpieczne" połaczenie.

Problem w tym że "tania chińszczyzna" gra tak samo jak sprzęt znanych audiofilskich marek, za cenę mniejszą niż 50 %. Wiem, że jeżeli ktoś chce pompować sobie ego przynależnością do świata lepszego sprzętu - to trudno mu to zaakceptować. Ale niestety jest to już faktem ...

nie ma kompromisu, co ma grać musi kosztować,

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Dzieki Panowie za pomoc z tego wszystkiego co doczytalem do dnia dzisiejszego to interesuja mnie powaznie B&W 803(Najpierw oczywiscie odsluch!!!) i zapewne wymienie wzmacniacz na Koncowke mocy taka by to fajnie smigalo tyle ze interesuja mnie -KRELL KSA-200B ma dosc ciekawe opinie i bede mial problem z doborem CD ale mysle ze ktos cos ciekawego zaproponuje???chcialem zakupic tylko glosniki a okazuje sie ze musze wymienic wszystko ale mam nadzieje ze uda mi sie cos dobrac z pomoca Kolegow ktorzy juz maja wieksze doswiadczenie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.