Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO czy YAMAHA ?

exciter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

Zdecydowałem się na nowy wątek bo trochę zmieniła mi się sytuacja.

Ale od początku ;-)

Bardzo proszę o poradę lub wskazówki odnośnie zakupu sprzętu audio. Zastanawiam się nad zakupem zestawu amplituner + cd.

Ogólnie mam około 4000-4500 zł do wydania na amplituner (sam wzmacniacz też wchodzi w grę) + cd + głośniki.

Pokój do 20 m2

Muzyka; szeroko:

lata 80-te; głównie Depeche Mode; Spandau Ballet; ale także New Order; The Cure; The Police; z innych ; Faithless; US3;

ale również Sade; Annie Lenox; Phil Collins; troche muzyki poważnej oraz muzyka filmowa w wersji symfonicznej.

Nie przepadam za dudniącym basem ale fajnie jakby klimat przy słuchaniu był w miarę ciepły a nie zupełnie sterylny.

Co byście Państwo doradzili?

Mam okazję kupić następujący zestaw;

ONKYO ; A-5VL + C-S5VL ;

+ kolumny KLIPSH RF-52

lub

+ kolumny PARADIGM 7 v.6

ONKYO+KLIPSH łącznie 4000 zł

ONKYO+PARADIGM łącznie 4500 zł

teraz dodatkowo pojawiła się opcja na zestaw YAMAHA łącznie za około 4500 zł

Yamaha R-S500

odtwarzacz CD-S300

Kef C7

Bardzo proszę o rady i opinie, jeśli ktoś słuchał podobnych zestawów. Co do "mojej" muzyki nada się najlepiej? :-)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/77670-onkyo-czy-yamaha/

Nie przepadam za dudniącym basem ale fajnie jakby klimat przy słuchaniu był w miarę ciepły a nie zupełnie sterylny.

jeśli chodzi o kolumny to przy tych preferencjach nie polecam ani Paradigm ani Klipsch

zamiast tego lepiej zwrócić uwagę na markę Monitor Audio (BX5, BX6, BR5, BR6) ewentualnie Chario

https://www.audiostereo.pl/topic/77670-onkyo-czy-yamaha/#findComment-2114728

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.