Skocz do zawartości
IGNORED

Najbardziej neutralne tanie podłogówki?

escaper

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za kolejne pytanie o sprzęt z niskiej półki, postaram się za to krótko i na temat. Potrzebne mi podłogowe kolumny które pełniły by rolę punktu odniesienia przy ocenie różnych wzmacniaczy i innych kolumn. W związku z tym chciałbym żeby grały na takim samym poziomie w możliwie wszystkich aspektach i w całym paśmie, nie dodawały żadnego swojego charakteru, nie miały specjalnie wyróżniających się wad, żeby były po prostu jak najbardziej "po środku". Na jakie modele i jakich producentów powiniem zwracać Waszym zdaniem uwage?

Przepraszam za kolejne pytanie o sprzęt z niskiej półki, postaram się za to krótko i na temat. Potrzebne mi podłogowe kolumny które pełniły by rolę punktu odniesienia przy ocenie różnych wzmacniaczy i innych kolumn. W związku z tym chciałbym żeby grały na takim samym poziomie w możliwie wszystkich aspektach i w całym paśmie, nie dodawały żadnego swojego charakteru, nie miały specjalnie wyróżniających się wad, żeby były po prostu jak najbardziej "po środku". Na jakie modele i jakich producentów powiniem zwracać Waszym zdaniem uwage?

Nawet jak kupisz równe podłogówki w "niskiej cenie" (jeszcze co to jest niska cena? ;) ), to raczej z niską dynamiką + ew. nie najlepszą kontrolą. Akurat sprzęt dynamiczny, dokładny, z równym i szerokim pasmem to automatycznie wysoka cena. ... ale możesz próbować ... np. RLS Phobos II

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- równe jak stół ... a pozostałe aspekty nie wiadomo ... choć można przeczytać:

Dynamika jest przeciętna, ale nie kuleje - ot, spodziewana po takiej konstrukcji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nowe czy używane ? Choć w obu konkurencjach po prostu nie jest możliwe wykonanie neutralnych kolumn w tej cenie. Chyba że chodzi tu o "nijakie" - wtedy coś się znajdzie ...

Escaper:

Oczywiście coś takiego nie istnieje.

Charakterystyki nie grają ;).

Ale jakieś przesądy my ludzie mamy. Ja mam następujący:

Jeśli neutralność:

Tylko zespoły zamknięte. Woofer o średnicy ponad 25cm (10 cali), zalecane ponad 12 cali. Oczywiście to nie musi gwarantować jeszcze niczego, ale to warunek konieczny. Coś tam na średnich i wysokich, tu już są duże możliwości. Oczywiście 3 drogi są optymalne, są wyznawcy 4 dróg…

Spośród obecnych kolumienek oczywiści nic nie pasuje do powyższego, głęboko subiektywnego wzorca…

Ale można rozejrzeć się wśród staroci.

„Charakterystyki nie grają” - Nigdy nie sądziłem, że ja to powiem… ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.