Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DBP-1611UD & Harmon Kardon 360 jakie kolumny dac do tego zestawu

wiking71

Rekomendowane odpowiedzi

Odtwarzacz BR:Denon DBP-1611UD moze inny z mozliwoscia 3D:)

Ampli:Harmon Kardon 360 a moze jednak inny Harmon:)jednakze zalezy mi na Harmonie

Takie moje sa typy poniewaz buduje system od zera

Glosniki ??:Jamo S606 HCS 6 z sub

Andersson EX 5.1

Drozszy zestaw glosnikow??:DALI Concept 6

JBL Cinepack 90 ES90+ES 25C+ES 10+ES250P

DALI LEKTOR 6 ale jest bez suba:)

Pisze o takich kolumnach bo takie moge zamowic bez zbednych ceregieli no moze jakies nizsze KEF-y:)ale jestem otwarty na propozycje w granicach rozsadku

Kable??:SUPRA Classic lub Blue 2.5mm2

Monster XPHP 2.5mm2

Kabel sub: dedykowany PURE AV(tylko tyle wiem wiecej na pudelku nie pisze)

Cenowo jak widac zestaw calosciowy za okolo 10 tys:)

Generalnie kino,troche muzy(rozna),cyfra+,konsolka

Pokoj jakies 7,5m x 5,70m ale w ksztalcie litery L

Lubie miekki,gleboki basik ale bez przesady nie sam bas ,generalnie fajnie by bylo jakby zagralo poprawnie we wszystkich zakresach,przywalic glosnoscia tez lubie:):)

generalnie chodzi o wybor kolumn i moze kabli bo nie mam mozliwosci odsluchu wiec pozostaje mi polegac na zdaniu forumowiczow.

Z gory dzieki za wszelka pomoc:):)

P.S nie interesuje mnie wzmacniacz stereofoniczny,ot po prostu przyjemne kino domowe:):)

Zestaw troche pozmeiniajmy Denon 1611 nie odtwarza 3d. Miala byc mozliwosc aktualziacji ale jak to zwykle bywa pewnie po prostu wypuszcza nowszy model :)

Harman 360 moze zostac mniejsze nie maja 3d.

Glosniki: tu wybral bym pomiedzy tym co lubisz sluchac:

Tannoy V4 jesli lubisz klarowne glosnik z duza srednica miekkim jednak delikatnym basem

Wharfedale 10.5 jesli lubisz basy a nieza bardzo wysokie tony

klipsch 52 bardzo polecane do Harmanow dynamiczne, z dobrym basem i wysokimi

Monitor audio chyba Br5 tez polecane do Harmanow

Dali concepty mi sie podobaja ale malo sie o nich mowi

Magnaty Qunatum 555/605 bardzo fajne calosciowe glosniki

Z klipsch moge sobie zapodac

* Klipsch RF-42 II Black

* Klipsch RC-42 II Black

* Klipsch RS-41 II Black

* Epik Legend

tu znowu czy bedzie oki czy lipa

fajne glosniczki wizualnie i dam rade kupic bo Klipsch 52 i niestety przekracza budzet:)jaki zalozylem

jedyne monitory jakie mialem okazje zobaczyc ewentualnie dostac to Monitor Audio Radius HD 5.1 ale wygladaja okropnie

magnaty to:

Magnat MONITOR Supreme 8" Sub 201A

Magnat MONITOR Supreme 200 1x6"

Magnat MONITOR Supreme Center 250

Magnat MONITOR Supreme 100 1x4,5"

z bardzo atrakcyjna cena moze ktos cos wie o nich

Wharfedale z kolei model:

EVP-X12P tez okropienstwo

ja wiem ze glosniki maja grac ale jak stoja i wizualnie jest rzeznia to tez nie dobrze

napisalem muza rozna wiec postaram sie jakos okreslic od Stinga,Boccielego po Prodigy,muzyke filmowa ale przyzwoitym techno czy czasami transem tez nie pogardze wiec jak widac szerokie spektrum

Reasumujac wiec kolego 5z0p3n zostaly na placu boju Magnaty MONITOR Supreme i Tansze Klipsch 42 co Ty na to,a jak kable moge wybrac z tych co wymienilem i moze zamiast denona jakas Yamaha np: BD-S1067 czytalem ze lepsza:):)

Zestaw troche pozmeiniajmy Denon 1611 nie odtwarza 3d. Miala byc mozliwosc aktualziacji ale jak to zwykle bywa pewnie po prostu wypuszcza nowszy model :)

Marantz UD5005 który jest niby tym samym odtwarzaczem co Denon 1611, po ostatniej aktualizacji odtwarza 3D....

Panowie Marantz UD5005,Yamaha DB-S1067 czy Denon 1611 sa w podobnej cenie pewnie zagraja podobnie,jak moglbym prosic skupmy sie na kolumnach bo o to generalnie chodzi.Chcialbym kolumny ktore wydobeda mozliwosc BR-aya i ampli a z kolei przeplacac za kolumny tez nie warto bo niezastapi to porzadnego stereo. w stereo chodzi mi o poprawosc generalnie ogladam filmy ale muza tez oki:):):)Panowie czy Magnaty Supreme 200 to juz to czy trzeba jeszcze wylozyc kaski.Ponadto mieszkam w kraju w ktorym nie mam az takiego wyboru od reki wiec trzeba sprowadzac.Pozdrawiam wszystkich

Panowie,panowie HK,Denon czy Marantz podobnie kosztuje mniemam ze zagra podobnie nie ma o co kruszyc kopii,jak mozna prosilbym skupic sie na kolumnach gdyz o to biega.Po prostu chcialbym kolumny ktore wydobeda wszystko z wyzej wymienonych klockow ale przeplacac nie ma sensu nie zastapi to porzadnego zestawu stereo jak wiadomo.Chodzi mi o poprawne stereo z miekim cieplym basem reszta w miare poprawna.Sting,Bocceli,Prodigy Admin van Buuren,muza filmowa,ale generalnie filmy. Kolego 5z0p3n z wymienonych przez Ciebie kolumn widzialem tylko Klipsch 42, te wyzsze zdecydowanie za drogo jak narazie dla mnie.Ponadto mieszkam w kraju w ktorym dostep do takich rzeczy jest uniemozliwiony zostaje tylko zamowic na sieci o odsluchu moge pomarzyc a i asortyment nie ten co w Polszcze:):)z tych co wymieniles jeszcze Dali concepty 6 w miare sa dostepne.zastanawialem sie nad Magnatami Supreme 200 cenowo bardzo przyzwoicie i nie strasza oka.Podsumowujac chodzi o znalezienie kompromisu cena a mozliwosc wydobycia z klockow max mozliwosc ale bez przerostu formy nad trescia dalej beda to glosniki przede wszystkim do KD.Czasami z mozliwoscia posluchania ulubionej muzy przy czyms:):).Pozdrawiam serdecznie uzytkownikow Forum to tak przy okazji:):)

A to przepraszam nie wiedzialem ze juz jest :)

Kolego pisalem o reference 52 nie wiem co to 42 bo ich nie sluchalem ejszcze sa z tej nowszej linii referencow. 52 kupisz za taka sama kwote. 1200zl za sztuke. Magnat monitor supreme byl ominal, graja zdecydowanie dolem i brak gora. ile chcesz wydac na kaplet glosnikow?

no to kolego popatrz:

Klipsch RF 52 -4600zl

Tannoy V4 - 3000zl

Wharfedale 10.6 - 3000zl 10.7 - 3400zl

Magnat Qunatum 605 - 3200zl

Dali Concept 6 - 3000zl

Monitor audio Bx5 - 4300zl br5 - 3300zl

Quadral Argentum 07 - 4000zl 09 - 5000zl

ceny sa przykladowe moga sie roznic na plus jak i na minus o 2 stowki. charakterystyke brzmeieniowa opisalem wyzej

Wielkie dzieki 5z0p3n naprawde pomogles mi sie zdecydowac tak do Twojej wiadomosci to kupie Klipsch RF 52 dzieki za recke :):)dzieki wszystkim za poswiecony czas a teraz zamykam temat i spiesze sie przeprowadzac do nowego domu:):)gdzie bedzie moje kino marzen:):):)

Nie ma sprawy pomoglem ci nakierunkować swoja uwage. NAtomiast wolal bym zebys tych glosnikow przesluchal przed kupnem. Nie wiem czy to zrobiles czy nie natomiast uwazam ze powinienes. Sa to dobre glosniki ale moze ci cos w nich nie pasowac. Po przesluchaniu odezwij sie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.