Skocz do zawartości
IGNORED

Co po rotelu 935

cffee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pierwszy post więc witam wszystkich.

Na razie dysponuje budżetowym zestawem stereo: Rotel 935 bx oraz paradigm monitor 3v2. Jako źródła używam yamahy cdx 396 oraz komputera (flac). Preferuje raczej ciche odsłuchy z racji tego ze mieszkam w bloku, potencjometr tak do 9. Zasadniczo jestem zadowolony z dźwięku tylko basu trochę mało, i tak sobie pomyślałem że zmienię wzmacniacz na mocniejszy. Na widoku mam rotela 985bx, oraz thule audio spirit IA 60B SE. Thule mam nadzieję będę miał możliwość odsłuchać, natomiast rotela raczej nie. I tu pojawia się pytanie który wybrać i czy będzie różnica (słyszalna) pomiędzy wzmacniaczem który mam a tymi dwoma. Wiem że każdy wzmak zagra inaczej, ale chciałbym iść do przodu, a nie w bok.

Muzyka której słucham jest bardzo zróżnicowana od jazzu do ciężkiego rocka, najczęściej jednak rock. Od zestawu oczekuje w miarę dobrej sceny (możliwe szerokiej) i szczegółowości. Budżet to max 1200 zł.

Zastanawiam się też nad zmianą kolumn na paradigm studio 20v4. Jednak mój rotel chyba nie będzie miał tyle mocy aby odpowiednio napędzić te kolumny.

Z góry dzięki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/78025-co-po-rotelu-935/

Zapomniałem dodać że pokój ma niecałe 20m2 i raczej wolałbym kolumny podstawkowe.

Dzięki Reaper za info o JBL, z podstawek znalazłem ES30. Nowe kosztują ok 1000 zl. Wolałbym w tej cenie coś używanego, zawsze to wyższa półka, a tych na aledrogo jak na lekarstwo.

A jak to jest z mocą wzmacniacza i basem? Wiem że będzie wtedy lepiej kontrolowany, ale czy będzie go więcej?

https://www.audiostereo.pl/topic/78025-co-po-rotelu-935/#findComment-2119683

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.