Skocz do zawartości
IGNORED

Van Den Hul The Bay C5 opinie

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czy ktos moze cos powiedziec o tym IC

Czy jest warty kupienia i jak to gra

dzieki za pomoc

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

https://www.audiostereo.pl/topic/78136-van-den-hul-the-bay-c5-opinie/

W tym momencie mam Qed Reference Evolution IC i jest troche za jasno pokazuje czasami chyba wlasnie za duzo tych Sybilantow

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Jak ma być trochę lepiej niż Bay C5, to warto spróbować VDH The First. Ja u siebie żadnego zamulenia przez Bay'a nie odczuwam - a porównywałem go z paroma kabelkami, ale to też pewnie kwestia wzmacniacza, z jasnym na górze wzmakiem ten kabelek świetnie się zgrywa.

Poszukaj lepiej Ultralink Ambiance, Oyaide PA02 lub VDH Integration Hybrid.

Bay C5 jest tani ale jednak trochę muli.

Mam Oyaide PA-02 w bardzo neutralnym systemie, jest wspanialy, goraco polecam, w ogloszeniach jest w tej chwili wspanialy IC byc moze lepszy od Oyaide, a mianowicie

Furutech FA-220. Kupujac wspomnianego Furutecha zapomnisz o kablach na wiele lat, to super przezroczysty kabelek.

A ten Furutech nie jest srebnym kablem ?

Bo srebra to ja juz mam dosc z MA

Jesli masz kolumny MA to kable VDH powinny sie dobrze sprawdzic. MA sa dla mnie przejrzyste, a czasem nawet ostre wiec tak jak wspomniano wyzej VDH dobrze je moderuja, w tym zestawieniu nie bedzie mulenia, wiem bo sprzwdzilem C5, First i Second na tych kolumnach. Na twoim miejscu poszukalbym uzywki Firsta (mozna je kupic w przystepnych cenach), ale The Bay tez jest ok, Second natomiast wydal mi sie ciemniejszy i mniej dynamiczny.

Oki wiec kupie cos Z vdh.

dzieki wielkie za pomoc

a panowie co myslicie o tym ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam

Chce zakupic ten kabelek ale zastanawiam sie czy jest oryginalem czy podrobka bo cena jest bardzo dobra w UK kosztuje on prawie 200 euros

Bardzo prosze o porade

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oki dzieki za ostrzezenie uff prawie kupilem go

Ale wtyki wglądają na oryginaly,co nie znaczy że ma dojscie do podrobek

Wlasnie wtyki wygladaja najmniej oryginalnie. W necie mozna znalezc foty porownawcze wtykow oryginalnych VdH oraz podrobek, roznice sa ewidentne, jest przynajmniej pięć elementow na zewnatrz wtyku , ktore odrozniaja oryginal od kichy.

moim zdaniem możesz mieć efekt jak ja miałem z moimi ma rx1, tzn po dłuższym czasie lekko mi czegoś brakowało i coś przeszkadzało, przy krótkich odsłuchach są bardzo ok ale mnie przy dłuższym zaczęły męczyć lekko są dość analityczne na średnicy i bardzo detaliczne scena i przejrzystość jest super ale kosztem lekkiego zmęczenia ucha i dlatego je sprzedałem mimo że mają świetną relację ceny do brzmienia to jednak nie moja sygnatura brzmieniowa do końca ale sam musiałem przez to przejść o do takich wniosków dość po kilku miesiącach.

Focal + Naim

moim zdaniem możesz mieć efekt jak ja miałem z moimi ma rx1, tzn po dłuższym czasie lekko mi czegoś brakowało i coś przeszkadzało, przy krótkich odsłuchach są bardzo ok ale mnie przy dłuższym zaczęły męczyć lekko są dość analityczne na średnicy i bardzo detaliczne scena i przejrzystość jest super ale kosztem lekkiego zmęczenia ucha i dlatego je sprzedałem mimo że mają świetną relację ceny do brzmienia to jednak nie moja sygnatura brzmieniowa do końca ale sam musiałem przez to przejść o do takich wniosków dość po kilku miesiącach.

Zgadzam sie z toba Mikson tak graja wlasnie MA nie zaleznie czy rx czy gs , chodz powiem ci ze z roksanem k2 jest miodzio mozna sluchac dlugoooo muzyki i sie cieszyc nia, lecz slychac ze qed IC jest bardzo jasnym kablem bylo to slychac jak kolega przywiozl swoj IC audionova ,dlatego chce go wymienic. Ale jesli ktos szuka neutralnosci to MA I odpadaja i kablem sie tego nie zmieni nawet za 10 tys .

a to jest chyba srebro typowe czy sie myle ?

Jak srebro to raczej odpada jak dla mnie

sam zamierzam go przetestować , jest ponoć nowy jeszcze tańszy teraz ic albedo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

A co myslicie o

Ukryta Zawartość

kontra VDH ??

sorki ze tak nudze ale nie chce znowu wywalac 100 euros do smietnika

Ukryta Zawartość

Witam

Obecnie u mnie smiga VDH The bay c5. Mam rowniez audionova moonwalk MKII. Kabelki graly w zestawie roksana jak i teraz z coplandem. Wg mnie polaczenie cd>wzmak lepiej wypada VDH. Jest bardziej neutralnie niz z audionova. VDH gra lepsza dynamika i jest bardziej szczególowy. Ale nie ma przepasci. Poprostu przypadl mi bardziej. Audionova łaczy pre z końcówka i jest ok. Nie słuchałem kabelków za tysiace ale wg mnie to co mam do takiej sredniej polki elektroniki w sam raz. Watpie zeby kabelek za tysiaka lub wiecej znacznie zmienil brzmienie w moim systemie.

Miale jakiegos podstawoweo QED i tez bylo calkiem dobrze choc za jasno jak dla mnie.

Jezeli masz zwykle IC za 50zl to VDH bedzie duzo lepszy i w zasadzie wystarczy do Twojego zestawu. IC jak i glosnikowe to taki ostatni szlif. Dzwieku sie nie zmieni samymi kablami.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 1 miesiąc później...

zgadzam sie Van den hull jest rewelacyjny

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.