Skocz do zawartości
IGNORED

Sony STR-DH100 czy warto?

pioneer132

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem posiadaczem pioneera A335 ale jest on trochę słaby i już stary,pracuje on z kolumnami Jamo s506 w pokoju o wymiarach 4m*4m. Postanowiłem poszukać czegoś nowego i jestem właśnie na kupnie amplitunera stereo Sony STR-DH100 za 699zł i chciałbym poznać opinie na temat tego sprzętu bo ich w internecie praktycznie nie znalazłem(na tym forum ten temat nie był jeszcze poruszany). Chce wiedzieć jak to wogóle gra,jaką mam moc w rzeczywistości RMS na kanał. Czy zagra lepiej od mojego pioneera A335.

Proszę o wypowiedzi osób które miały styczność z tym sprzętem.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/78154-sony-str-dh100-czy-warto/

Parametry masz tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak to gra? Nie wiem, ale miałem starszy AT stereo Sonego i grał całkiem poprawnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki za odpowiedź.

W linku w powyższym poście producent podaje moc 2*90W przy 8ohm czy jest to możliwe przy wadze wzmacniacza 6.6kg?

Mój pioneer waży 7kg a ma 2*40W przy 8ohm. Trochę mnie to dziwi ale może ten sony ma tą moc co podają ,w końcu czasy się zmieniły, technika idzie do przodu nieustannie,elektronika dąży do miniaturyzacji.Poniższy link pokazuje naprawę takiego właśnie sonego a zarazem jego wewnętrzną budowę.

Oglądnijcie i oceńcie na oko czy ta konstrukcja jest w stanie wydusić 2*90W przy 8ohm.

Pozdrawiam.

A jaka to moc ?

Znamionowa ? - nie sądzę

RMS - hmmm raczej nie

muzyczna - zapewne.

I masz odpowiedź.

Za 700 zł Mercedesa nie kupisz, nowy to rower, jeśli zrobić analogię do samochodów. To budżetowy amplituner i zagra jak budżetówka. Nowe klocki do 1k tak wyglądają, praktycznie niezależnie od producenta.

Hmmm... amplituner kontra wzmacniacz ? Ostatnio kupiłem amplituner kina domowego Yamahy który wpędził w kompleksy mój wzmacniacz Sony 770ES ;P (amplituner kosztował mnie 250 funtów, czyli prawie tyle po ile u nas chodzi soniak)

Dlatego jeśli używka to radze angielski ebay, jak się zgodzą wysłać do dzikiego kraju - jak mówi nasza "elita". Albo jak masz kogoś u wyspiarzy.

Teraz jest po wyprzedażach i promocjach i sporo wyspiarzy zmieniło sprzęt.

A ceny ? To samo na angielskim ebay kosztuje 50% tego co na polskim allegro. I prędzej zaufam anglikowi, niż naszemu handlarzowi - sorry, ale taka prawda.

Ew. kupno w niemczech albo holandii.

Amplituner Sony z zestawu 780 ma może 1U wysokości, na pudełku dumny napis 1000W RMS, mniejszymi literkami *10% THD :-D. Więc moc może być RMS, tylko z jakimi harmonicznymi, o to chodzi.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Z tego sonego to już na 100% zrezygnowałem, teraz poszukam najlepiej jakiegoś w miarę dobrego wzmacniacza, na allegro jest yamaha ax-592 podobno to dobry wzmacniacz albo na ebayu czegoś poszukam. Narazie mi się nie śpieszy bo mam na czym słuchać a w między czasie dokończę moją konstrukcje z przed roku a mianowicie 2*mostek tda7294 + 2 transformatory toroidalne 200VA 2*24V ,jeden kanał jest uruchomiony i działa poprawnie a w drugim brakuje tylko modułu zasilacza. No i jeszcze pozostaje przedwzmacniacz i obudowa.Jak spodoba mi się brzmienie tego mojego ,,wehikułu'' to narazie może pozostanę przy nim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.