Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuję: mały amplituner

Gość PawelMysior

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PawelMysior

(Konto usunięte)

Mam taką sytuację:

Mam:

• Głośniki: Quadral SAM02, klasyczne stereo 2.0
  • Telewizor: Samsung ue26c400
  • Playstation 3
  • Dekoder HD UPC

Chcę to połączyć w taki sposób:

Dekoder i Playstation podłączone przez HDMI do telewizora. Telewizor ma wyjście optyczne audio. I właśnie chciałbym, żeby to telewizor prowadził dźwięk do amplitunera (jeśli to możliwe). Powód - wygoda. To nie jest sprzęt dla audiofila, tylko dla osoby, która woli wygodę - przełączanie źródła na jednym pilocie (z hdmi1 na hdmi2 na pilocie od telewizora).

Teraz problem polega na tym, że amplituner nie może być zbyt duży, bo ma stać w meblu (maks wymiary urządzenia 37cm x 35cm x 15cm (szerokość, głębokość, wysokość)). Mogła by to być mini-wieża stereo - tylko tu z kolei jest problem ze znalezieniem wieży z wejściem optycznym.

Nie jestem ekspertem w tym temacie dlatego zasięgam opinii.

Pozdrawiam,

Paweł

https://www.audiostereo.pl/topic/78311-poszukuj%C4%99-ma%C5%82y-amplituner/
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

jezeli masz duzo kasy aby taki sprzęt zakupić to czemu niby nie ale ja bym poszedł inną droga i podłączył przez cinche i po sprawie. Ja mam yamaha E-810 na sprzedaż za 1tys. stan igła.Więcej na pw a najlepiej se wejdź na zakładkę klub:miłośników dobrych miniwież tam ci koledzy wszystko powiedzą. I tam też są moje foty tejże wieżyczki chyba na 176stronie.

Gość PawelMysior

(Konto usunięte)

Hmmm,

No dobrze, pianocraft e41 ma tylko digital out w odtwarzaczu - więc to chyba nie o to chodzi? Zresztą, właśnie o co tu chodzi, że odtwarzacz ma wyjście optyczne, albo nawet dwa, a sama wieża wejść optycznych nie ma?

Co do podłączania przez czincze - jest tu jeden problem - Playstation ma tylko wyjście dźwięku optyczne.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Zgadza się ps3 ma tylko wyjście optyczne ale jeżeli chcesz mieć super lepszy dzwięk to możesz podłączyć jakiegoś taniego daca tak jak mixson radził pod jakąś wieże i sprawa załatwiona.Ale z tego co mnie pamięć nie myli to telewizory te płaskie posiadają wyjście optyczne jak i stereofoniczne tz. cinch więc problemu nie ma z podłączeniem tv do mini wieży przynajmniej ja tak miałem w tv sonego.I w tedy sprawa załatwione tylko wystarczy kupić jakąś wieżyczke podpiąć ja pod tv i dzwięk będziesz miał jak z ps3 tak i z satelity tylko jednym kablem.

Onkyo 1045 ma wyjście coax oraz optyk

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.