Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dzwiekowa do Microlab SOLO 3C

Skull Collector

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry!

Wiem, ze podobnych tematow w sieci sa dziesiatki. Zakladam jednak swoj, gdyz jestem ciekaw opinii ludzi siedzacych glebiej w tematyce. Glebiej niz ja i niz ludzie z typowych for komputerowych.

Posiadam glosniki Microlab SOLO 3C, podlaczone do komputera i zintegrowanej dzwiekowki. Poszukuje oddzielnej karty muzycznej, najlepiej na USB, gdyz w przyszlosci przesiadam sie ze stacjonarki na laptopa. Wszystko oczywiscie do muzyki (rock) i czasem - filmow. Z gier wyroslem.

I teraz tak. Najczesciej slysze, ze do tych glosnikow wystarczy ASUS Xonar U1 czy Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1. Czy to oby na pewno prawda? Osobiscie jednak zastanawiam sie nad EMU czy dr DAC. Nie chce bowiem kupic sprzetu, ktory dobrze obsluzy jakies plastikowe pierdziawki, a moich glosnikow nie do konca.

Co radzicie? Co kupic? Budzet to 400 zl.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/78448-karta-dzwiekowa-do-microlab-solo-3c/
  • Redaktorzy

Producent DACów Nostromo jest obecny na Allegro - skonatktuj się z Nim i pogadaj. Ciekawą opcją wydaje się również NuForce uDAC V2.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie do czego będzie Ci takie urządzenie potrzebne. EMU nie miałem, a USB DACów "trochę" słyszałem.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zalezy mi przede wszystkim na maksymalnej jakosci FLAC z tych Microlabow. Za jakis czas planuje rowniez zakup sluchawek (target 400 zl). To absolutnie wszystko. Jak widzisz, nie tu wielkiej filozfii. ;-) A czy kiedys zmienie kolumny i byc moze nawet wzmacniacz? Pewnie tak, ale na razie pragne takiego ekonomicznego rozwiazania.

• Redaktorzy

W moim (i 8 letniego Klona) systemie "komputerowym" Nostromo II współpracuje z Aktimate Mini i jest OK. Brakuje jedynie funkcji wzmaka słuchawkowego. Jeśli miałbyś możliwość dołożenia jeszcze paru PLN polecę USB DAC Audinst.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Kurcze, ale to serio jest sens? Te Aktimate Mini na brytyjskim eBay kosztuja 349 funtow. Jak one sie maja to takich zwyklych, zeby nie powiedziec - miernych, Microlabow? Nie znam sie, ale jestem w stanie uwierzyc, ze taka dzwiekowka ma sens w przypadku Twojego sprzetu, ale w przypadku SOLO 3C takze? Jakos specjalnie na wyrost nie chcialbym kupowac.

• Redaktorzy

DACi za 400zł to nie kupowanie na wyrost, tylko najniższa dostępna półka, więc tym się nie martw ;-) Jeśli chcesz poprawić brzmienie własnego systemu to msz warto, a jeśli tylko kupić, żeby kupić to już niekoniecznie. Jak sam napisałeś planujesz rozwijać swój system, więc zakup potraktuj jako inwestycję na przyszłość.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

DACi za 400zł to nie kupowanie na wyrost, tylko najniższa dostępna półka,

Ostatnio na Alledrogo za 450zł można nabyć Behringera SRC2496, tyle że to już nie jest "małe quasi-ałdjofilskie pudełeczko" ;)

Cena można powiedzieć śmieszna, do tego wiadomo za co się płaci.

Minus dla autora wątku taki, że nie ma on USB, więc trzeba by użyć wyjścia cyfrowego dźwiękówki(obojętnie w jakim standardzie) - z laptopem może być gorzej...

Witam jestem użytkownikiem głośnikow Solo7c do nich mam kartę PRODIGY HD2 tj karta stereo ,karta raczej przeznaczona do słuchania muzyki do gier się nie nadaje polecam naprawdę niezła jakość dzwięku z komputera oczywiście jak na komputer bo generalnie nie polecam słuchania muzyki z komputera pozdrawiam

Franz, co myslisz o Nostromo III?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prawie 500 zl. Warto czy jednak polowac na Nostromo / II?

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Franz, co myslisz o Nostromo III?

Ukryta Zawartość

Prawie 500 zl. Warto czy jednak polowac na Nostromo / II?

Zarówno stara jak i nowa wersja ma ograniczenia na USB:

Uwaga! wejście USB akceptuje pliki dźwiękowe o rozdzielczości max 48kHz

Jeśli nie jest to dla ciebie problemem to czemu nie ;-)

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.