Skocz do zawartości
IGNORED

kino 5.1 do 2000 zł

xxxadamusxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Prosiłbym starszych forumowiczów o kilka porad gdyż zamierzam zakupić kino domowe (najlepiej w miare przystępnej cenie a z możliwie fajnymi bajerkami :) do 2000 zł.

Pokój przedstawia sie tak : 4x4 m2, wys.2,3m z tym że nie mam możliwości innego usytuowania tv jak w jednym z kątów a kanapa jest mniej wiecej naprzeciwko.

(czarne znaczki na zdjeciu to mój pomysł oczywiscie niekoniecznie musi być dobry gdzie przyczepić głośniczki za głową:)ew.,mogą stać na podłodze jest taka możliwość )

zdjęcia pokoju:

zdjcie0081t.jpg

zdjcie0082b.jpg

zdjcie0083p.jpg

Sprzęt jaki będziemy podpinać to Tv Panasonic 42 txP42g20e do tego posiadam jeszcze Popcorn hour a200 i xbox 360 :)

Moim celem są filmy i muzyczka, i żeby to jakoś zgrabnie popodłączać by móc wykorzystać walory pozostałych sprzętów :)

Ze względu na małą powierzchnię pokoju myślałem jeszcze nad wynalazkiem typu Sounbar dla przykładu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bardzo proszę o pomoc, byłbym wdzięczny za każdą poradę gdyż nie jestem orłem w temacie nagłośnieniowym :/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/78549-kino-51-do-2000-z%C5%82/

Witam. Ja od niedawna posiadam zestaw kina: amplituner Pioneer VSX-520K + kolumny Koda-707 v.2 + sub Koda SW-1000 v.2 za ten sprzęt dałem ok 2100zł. I jestem z niego zadowolony:) Do tego dochodzą jeszcze kable głośnikowe i podłączeniowe jak HDMI, Coaxial. Sprzęt ten mam ustawiony w pokoju, który był przeznaczony pod kino domowe. Wymiary podobnie jak u ciebie 4x4x2,45. Ekran o przekątnej ok 109". Wracając do głośników - ładny bas. Wykonanie naprawdę na wysokim poziomie. Sam amplituner też wg mnie jest super, co tu dużo mówić w końcu to Pioneer :) Pewnie są plusy i minusy, ja polecam taki zestaw jest to dobry stosunek ceny do jakości.

Witam. Ja od niedawna posiadam zestaw kina: amplituner Pioneer VSX-520K + kolumny Koda-707 v.2 + sub Koda SW-1000 v.2 za ten sprzęt dałem ok 2100zł. I jestem z niego zadowolony:) Do tego dochodzą jeszcze kable głośnikowe i podłączeniowe jak HDMI, Coaxial. Sprzęt ten mam ustawiony w pokoju, który był przeznaczony pod kino domowe. Wymiary podobnie jak u ciebie 4x4x2,45. Ekran o przekątnej ok 109". Wracając do głośników - ładny bas. Wykonanie naprawdę na wysokim poziomie. Sam amplituner też wg mnie jest super, co tu dużo mówić w końcu to Pioneer :) Pewnie są plusy i minusy, ja polecam taki zestaw jest to dobry stosunek ceny do jakości.

A prawą kolumnę postawi sobie przed tym telewizorem - co się będzie szczypać x-P

Wlansie problem z ustyuowaniem glosnikow. Ja poszedl bym bardziej w kierunku monitorow. Np 4x Tannoy M1 na center Tannoy CC. Do tego moze jakiegos Denona 1610 lub Pionka 520. Z czasem moze dokupicj akiegos suba ale nie jest to konieczne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.