Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny z głebokim basem i ładnym "wokalem"

satowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poszukuję kolumn.

Obecnie mam ampli Denon AVR1804 + kolumny Tonsil Perfect 150

Pokój to 22 m2

Szukam kolumn (raczej używki) z naciskiem na słuchanie stereo, ale również zapewniających sporo wrażeń w kinie.

Wiem że najlepiej słuchać, słuchać i porównywać ale wybór jest tak duży na rynku że wszystkiego się nie da przesłuchać, a poza tym trzeba chociaż trochę wiedzieć co warto porównać.

Moje oczekiwania to dynamiczny i głęboki bas (kontrabas, bębny i efekty w kinie) oraz piękna średnica (tak aby kobiece wokale ukazały się w pełni np Diany Kraal czy też pani Jopek)

Bas przydałby się taki żeby nie trzeba było sub-a kupować (nie za bardzo mam miejsce na jeszcze jednego klocka )

Preferowana muza : jazz, blues , rock , folk , czasem trochę czegoś cięższego , ale również opera, muza poważna.

Czasem różne eksperymenty muzyczne.

Co polecacie? Co warto posłuchać.

A i kolumny muszą jakoś wyglądać ;)

W niedługim czasie mam nadzieję wymienić ampli na coś mocniejszego (kumpel namawia mnie na Yamahe a1 lub ax1) , ale to temat raczej na osobny wątek.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.