Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego grajka wybrać

gregu

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o poradę o w sprawie doboru sprzętu do odtwarzania muzyki.

Kwestia nośnika, cd, kasety cyfrowe? (żyje to jeszcze), dvd, br, vinyl?

No i ew. jakieś konkretne modele z danego rozwiązania.

Dodatkowa kwestia okablowanie.

------------------------------

W zestawie już jest:

Wzmacniacz: Sony TA-F7B

Kolumny: Eltax MIllennium 400

Jeżeli podałem za mało informacji proszę o odp postaram się doprecyzować.

z góry dzięki i pozdrawiam

gregu

https://www.audiostereo.pl/topic/78813-jakiego-grajka-wybra%C4%87/

za kilka stowek nic ciekawego nie kupisz. Tak naprawde czy wezmiesz jakas uzywke w pionierze, techniksie czy sonym to bedzie to samo.Ja mam zbednego techniksa. Kurzy sie a gra bardzo przyzwoicie jak na tani cd. Co kolwiek wezmiesz z tych firm , bedziesz zadowolony.

Proszę o poradę o w sprawie doboru sprzętu do odtwarzania muzyki.

Kwestia nośnika, cd, kasety cyfrowe? (żyje to jeszcze), dvd, br, vinyl?

No i ew. jakieś konkretne modele z danego rozwiązania.

Magnetofon szpulowy...

To chyba Ty powinieneś wiedzieć z jakich nośników chcesz słuchać muzyki. ;) Jeśli masz kolekcję CD, a ktoś Ci tu napisze "koniecznie kup gramofon", to wypierniczysz te CD i kupisz winyle?

za kilka stowek nic ciekawego nie kupisz. Tak naprawde czy wezmiesz jakas uzywke w pionierze, techniksie czy sonym to bedzie to samo.

Napewno. Robisz grunt pod sprzedaz Technicsa?

?👈

Jak masz wzmacniacz SONY to kup jakis CD tej firmy, moze nawet jakis tuner, nie sa to duze pieniadze za sprzety uzywane. A na powaznie to pomysl jako zrodlo o serwerze muzycznym, ew.puzniej dokupisz jakiego DAC-a. Jest to rozwiazanie takze przyszlosciowe,

Kup jakieś pasujące SONY - dużej różnicy i tak nie będzie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

no nie wiem może zacznę coś konkretniej, np za kilka zbędnych stówek to może marantz 67,63( najlepiej se ki), denon 1460, 710, sony klasy es, no nie wiem, zacząłem od tego może ktoś niech dokończy albo mnie poprawi, to propozycje za kilka stówek, ale tak naprawdę zabawa zaczyna się od 1kz, tu masz większy wybór i klocki lepsze..

Witam,

dzięki a odpowiedzi :)

Czy mógłbym prosić o więcej info na temat tego serwera muzycznego i DAC? ile trzeba by było wydać żeby miało to sens i nie trzeba było zmieniać tego za rok czy dwa?

Kup jakieś pasujące SONY - dużej różnicy i tak nie będzie.

Można prosić o rozwinięcie wątku?

--

podrawiam

gregu

Witam,

postaram się trochę sprecyzować, trochę poszperałem i chciałbym skierować się w zestaw: PC/DVD -> DAC -> wzmacniacz.

Czy zastanawiam się nad MF V-DAC albo ARCAM rDAC czy ktoś z doświadczenia może powiedzieć czy V-DAC powinien wystarczyć czy "lepiej" odłożyć więcej na ARCAMa?

pozdrawiam

gregu

wiem... trochę się ich wstydzę :( ale na razie chciałbym fundusze włożyć w jakieś źródło bo zostałem beż żadnego konkretnego...

(w sprawie kolumn założę kiedyś osobny wątek, nie chcę zaśmiecać tego)

sprzet masz po hu... fest :) kup byle co

przy tych eltaxach to wszystko jakos zagra ...

dzięki Tobie może zdecyduję się na przenośny mp3 player za 20zł, w końcu po co rozbudowywać zestaw po kawałku skoro i tak wszystko jest do d...

dzięki za konstruktywną odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.