Skocz do zawartości
IGNORED

Bi-wire po raz kolejny

elduce

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory używałem wzmacniacz z podwójnym wyjściem głośnikowym i w związku z tym stosowałem połączenie bi-wire. Teraz jednak zmieniłem wzmacniacz który nie ma podwójnego wyjścia. Czy mogę podłączyć do niego po dwie kabelki do każdego z wyjść i czy to nadal będzie bi-wire? czy to zadziała?

https://www.audiostereo.pl/topic/78865-bi-wire-po-raz-kolejny/
Gość rydz

(Konto usunięte)

Jeśli twierdzisz ze w poprzednim połączeniu słyszałeś różnicę?

Zastanawia mnie tylko na ile zmieni się impedencja znamionowa po rozdzieleniu w kolumnach,choć Elektra 10 ma dobrą wydajnosć prądową

więc powinno być okey, ale może jeszcze ktoś się wypowie.

Dawniej bawiłem się w bi-wire, ale różnice były mizerne a może nawet mi się tylko wydawało.

Co z tego ze miales glosniki A/B we wzmacniaczu? Wlaczajac je nie stosujesz Bi wire bo i tak we wzmacniaczu sa zmostkowane. Moc rozdziela sie na dwa. Wychodzi na to samo. denon w modelach 1510 i wyzej na glosniki B podpisane jako Bi-wire i one dzialaja wtedy prawidlowo. Nie wiem jakiego miales wzmaka ale tak to bylo bez sensu. W obecnym stanie takze wprowadzanie dwoch kabli o jednego gniazda jest po prostu bez sensowne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.