Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER VSX-920 PLUS JAMO 606

MARTINEZ123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem tu pierwszy raz na forum i chciałbym prosić fachowców o pomoc w doborze kolumn. Wybrałem PIONEER VSX-920 (wiem, że nie jest to nic szczególnego ale ma radio internetowe i możliwość odczytu mp3 z usb. Do tego zestaw jamo S606 HCS3 lub 506 hsc w konfiguracji 5.0.

I tu zaczyna się problem, które wybrać ? Pokój 20 m. kw. 60 % muzyka, reszta po troche. Chciałbym też je podłączyć w Bi-Amp . Z góry dziękuje i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/78871-pioneer-vsx-920-plus-jamo-606/

seria 9 od pionka nie jest zla da sie go dostac za dobre pieniazki. Jamo 606 rownierz dobre i w miare w przystepnej cenie glosniczki, kwestia ulozenia teraz pokoju od glosnikow niskotonowych bocznych powinien byc troche odstep. Od kolumn do sluchacza tez pewna odleglosc musi byc zachowana, one graja dosc mocno gora, zbyt bliskie siedzenie spowoduje ze bedziesz ich w stanie suchac krocej. Pioneer 920 nie ma mozliwosci Bi-Ampingu!!

Pioneer 920 nie ma mozliwosci Bi-Ampingu!!

Ależ oczywiście, że ma taką możliwość. Vide np.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te jamo potrzebują dużo miejsca z boku oraz z tyłu za głośnikami. Inaczej będę prawdopodobnie dudnić. Brzmienie tych głośników niby poprawne (choć góra potrafi niekiedy kłuć po uszach) ale też niczym nie zaskakuje. Dla mnie osobiście w tym przedziale cenowym Wharfedale Diamond są liderem. Ale musiał byś też ich posłuchać bo nie każdy lubi takie brzmienie.

ok w instrukcji jest. Zasugerowalem sie podpisywaniem terminali z tylu amplitunera przewaznie tam jest to opisane. Moj blad

Ja sięgnę pamięcią to Pioneera zwyczajowo było napisane tylko Surround Back. Teraz w najnowszych modelach piszą dodatkowo Amp Assign. Tam jest podawany powtórzony sygnał L/R dla celów Bi-Amp.

Na starszym modelu 917 też jest informacja z tyłu o możliwości wykorzystania końcówek surround back jako kanałów przednich w bi-ampingu.

Napisana na ściance tylnej czy też tylko do wyczytania w Instrukcji? Bo w moim poprzednio używanym VSX-915 przy zaciskach głośnikowych było tylko Surround Back. Trzeba było w Instrucji się doczytać, że w przypadku przełączenia trybu na Bi-Amp - drugie zaciski głośników L/R należy podłączyć właśnie tu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.