Skocz do zawartości
IGNORED

Czy w Polsce dostanę igłe ATS12s

genek

Rekomendowane odpowiedzi

Z zagranicy jeszcze nic nie zamawiałem ,konta też nie posiadam do przelewów zagranicznych,z tego względu najchętniej kupiłbym w Polsce. Posiadam starą wkładkę AT12XE i myślę że kupując igłę ats12s do tej wkładki wybiorę lepszą opcje niż kupowanie nowej 2M RED lub AT120.Zostaje jeszcze opcja kupienia igły ATN12Xe z WAMAT na allegro,ale to chyba nie oryginał AT.

ATS 12S pytanie sferyczna, czy shibatę

Zwykłą masz szansę, shibatę raczej internetowo.

Internetowe sklepy przyjmuja też płatnosci pay-palem.Pozostaje założyć na nim konto i mozesz kupować na świecie, w miarę bezpiecznie.Deponujesz na koncie PAY PALA tyle ile masz zapłacić z

marginesem na zmiane kursu waluty.A konto zasilasz przelewami z np.RORu

Pamiętaj o zasadzie.Dobra igła (finezyjny szlif) do płyty w jak najlepszym stanie.Inaczej możesz się rozczarować co usłyszysz z rowka.Ta ATS12S za 59$ to shibata.

Do 59 dol trzeba jeszcze doliczyc 30 przesylki, może tez byc jeszcze drozej o 30% - Vat i clo.

Troche taniej wychodzi w LP GEAR>

Igla Shibata, LEPIEJ odtwarza troche zjechane plyty!!!

Też mi się tak wydaje, ze wszystkie Shibaty, micro-linear grają lepiej na zużytych płytach niż zwykłe pospolite szlify (choć generalnie to zużyte płyty powinno się wywalić ;-) ).

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

riconTa ATS12S za 59$ to shibata.

oczywiście ,że shibata, ma oznaczenie 'S' przy modelu

powinno się pamiętać ,że kwota wolna od cła to 150E, lecz VAT najprawdopodobniej doliczą , tak jak pisze fonomasterek

audiokarma.org

Eee tam vat ;-) polecam polskie firmy wysyłkowe ze Stanów :-] Polak potrafi. Wysyłka za taką igiełkę to jakieś 20$ samolotem, płatność paypalem i w ciągu tygodnia +/- mamy swój zakup :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Eee tam vat ;-) polecam polskie firmy wysyłkowe ze Stanów :-] Polak potrafi. Wysyłka za taką igiełkę to jakieś 20$ samolotem, płatność paypalem i w ciągu tygodnia +/- mamy swój zakup :-)

Jakies szczegoly? O jakie firmy chodzi. Oni zamawiają a potem wysyłaja do Polski. Nie bardzo rozumiem.

Róznica jest w pasowaniu do body.Pozornie takie same , mają inne "wypraski" mocujące .

Tu możesz porównać , czy są identyczne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Popatrz obie pasują

Ukryta Zawartość

post-24252-096128400 1298307499_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po prawej ma wypustki dla lepszego chwytu przy wymianie,

po lewej- gładka.

Wiem ze AT miały różne otwory w body w które wchodziły wypraski a były i okrągłe i prostokątne.

Poszukam swoje at 12XE i podeśle foto.

Ja mam okrągły wpust i igłę ATS ,ale jak widac ATN również ma okrągły wpust.

Ukryta Zawartość

post-24252-090905500 1298309360_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mi się wydaje że za taką cenę to nie ma się do czego przyczepic.Z pewnością jest twardsze zawieszenie. Sonicznie jak narazie co mi wpadło w ucho to więcej basu .

Czyli dajesz wiekszy nacisk niz na oryginalna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.