Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio A5 gra nierówno.

Grabciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

tydzień temu kupiłem na allegro ww. wzmacniacz za 360 zł. Niestety, okazało się że przy bardzo cichym słuchaniu nie słychać prawie wogóle prawego kanału. Na godzinie 9 jest lepiej ale dalej jest słyszalna różnica. Dzwoniąc do sprzedawcy dowiedziałem się, że te typy tak mają i trzeba to regulować potencjometrem balansu. Oczywiście, domyślam się, że to bzdura ale czy ktoś z Was miał podobny problem z wzmakami tej firmy (A5, A3, A500) ? Czy może to być wina potencjometra głośności ? Spryskanie "kontaktem" nie pomaga.

pzdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/79087-cambridge-audio-a5-gra-nier%C3%B3wno/

Mam Monitor Audio BR2 (btw gra to razem bardzo przyjemnie), powyżej godziny 9 różnica jest dalej (fakt, że mniejsza) bo wokale i scena są na lewym głośniku :( W środe mam dzwonić do elektronika, któremu go dziś zostawiłem i będe wiedział na czym stoję.

Mówicie, że to może być wina potencjometra. Coż, doczytam na jaki by go ew. podmienić - firmowy, orginalny nie wiem czy dostane. Jeśłi nie, to jaki zamiennik.

Dziekuję za odzew.

BTW. miałem wcześniej Denonka PMA860 i kanały grały jak w zegarku, w Rotelu RA971 też. Słuchałem CA A500 i także było ok. Stąd moja panika.

pzdr.

Witam ponownie,

elektronik stwierdził, że to jednak potencjometr. Dzowniłem do przedstawiciela CA na Polskę i mówili że nie mają już takich potków. Symbol mojego to A100K x2. Znalazłem na allegro coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i zastanawia mnie co to znaczy "charakterystyka liniowa B" ? Myślicie, że coś by z tego było ?

pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.