Skocz do zawartości
IGNORED

Nieuczciwi sprzedawcy telefonów komórkowych !?!

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytajcie uważnie ten tekst...

Postanowiłam zakupić nowy telefon komorkowy w tym celu skorzystałam z serwisu Allegro gdzie wyszukałam ciekawą aukcję na której był podany adres sklepu ul.XXX-do którego się udałam osobiście-powiedziałam, że chcę kupić nowy telefon komórkowy nokia 2710c sprzedawca w sklepie oznajmił, że takowy posiada i pokazał mi oryginalnie zapakowany telefon. Zakupiłam go za kwotę 420 zł.

Zakupiony nowy apoarat zepsuł się po niedługim czasie i trzy kolejne naprawy nie rozwiązały tego problemu (w tel.nadal występuje usterka: tel.się zawiesza,klawiatura również, w czasie rozmowy rozmówca nie słyszy co mówię , słyszy tylko trzaski i szum , usterka ta występuje losowo)

zwróciłam się do sprzedawcy w dniu 21.02.2011. o wymianę telefonu na nowy wolny od wad lub zwrot pieniędzy- takie prawo mi przysługuje jako konsumentce.(po 3 krotnej nie udanej naprawie tej samej usterki).

Sprzedawca oświadczył, że nie ma takiego prawa, że po trzeciej naprawie jest wymiana-tylko telefon jest naprawiany do skutku.

Oznajmiłem sprzedawcy, że zadzwoniłam do federacji konsumenta i przysługuje mi prawo do wymiany telefonu -złożyłam stosowne pismo w tej sprawie, wtedy sprzedawca oznajmił, że uwaga !!! handluje tylko używanymi telefonami i w związku z tym nie wymieni mi aparatu na nowy ,bo jego zdaniem kupiłam telefon używany, co było niezgodne z prawdą -nadmieniam ,że sprzedający sprzedał mi ten telefon jako nowy bez śladów użytkowania.

Sprzedawca osoba ,która twierdzi ,że nie handluje w ogóle nowymi telefonami ma wtej chwili i miał wcześniej wyustawione nowe aparaty na allegro pod nickiem XXX-dlaczego skoro dopiero co powiedział, że nie handluje w ogóle nowymi telefonami...

Jak myślicie co można zrobić w tej sprawie -bo dojdzie do sytuacji ,że będziem w sklepie kupować produkty jako nowe ,a jak przydzie czas napraw gwarancyjnych to sprzedawca zacznie twierdzić ,że to był sprzet kupiony jako używany o co tu chodzi ?

Prawdopodobnie nie znam się na tym sprzedawca skupuje telefony ,które ludzie dostają za przysłowiową złotówkę w ramach kontynuacji umowy z danym operatorem itp... -gwarancja na taki aparat biegnie od dnia wydania go osobie ,która podpisuje/przedłuża umowę z danym operatorem...dalej nowy nabywca np: sprzedawca powyższego sklepu sprzedaje ten aparat jako nowy nieużywany -klient jest informowany ,że ma dwa lata gwarancji-w rzeczywistości jesli tel ten się zepsuje zaczynają się schody nagle sprzedawca nagle twierdzi ,że to był używany telefon !?! ,że gwarancja biegnie już od momentu wydania urządzenia poprzedniemu właścicielowi,a nie od momentu kupna...

Co myślicie ?

to oburzające! wstrętne... oh-oh! ja bym pokazał sprzedawcy język! Jak można i to jest taki dobry telefon jedynie za 420zł i to takiej znanej, dobrej i nigdyniepsującejsię firmy jak Nokja, a nie jakieś Samsung, czy LG za 1zł, fuj!

Morał taki lepiej dołożyć 50 zł i kupić w normalnym sklepie te cuda na allegro są powszechne ...

Znam przypadek osoby która kupiła SE T707 (model oficjalnie nie dostępny na polskim rynku) od "hurtowni" która oczywiście miała znaczek super sprzedawca i telefon miał być nowy z oficjalną gwarancją se a okazał się brandowanym z logo "3" i pewnie amatorsko usuniętym simlockiem.

Morał taki lepiej dołożyć 50 zł i kupić w normalnym sklepie te cuda na allegro są powszechne ...

Znam przypadek osoby która kupiła SE T707 (model oficjalnie nie dostępny na polskim rynku) od "hurtowni" która oczywiście miała znaczek super sprzedawca i telefon miał być nowy z oficjalną gwarancją se a okazał się brandowanym z logo "3" i pewnie amatorsko usuniętym simlockiem.

ludzie czy Wy nie nauczycie sie w koncu kupowac od kogos kogo najpierw sprawdzicie, przeciez sami zwiekszacie rynek handlarzy-przestepcow kupujac u nich!!!

jestes klientem i Twoim obowiazkiem jest sprawdzenie czy sklep jest wiarygodny porzed kupnem, musisz to robic gdyz dzieki temu wspierasz uczciwych handlowcow oraz handlowcy staraja sie o jakosc swoich islog a nie jakis pijak handlarzyna typowy nierob zaklada sklep i oszukuje uczciwych obywateli, trzeba zniszczyc to dziadostwo, ale jak nie bedziecie reagowac nie bedziecie podawac nazw oszustow nie bedziecie kupowac u pewnych sprzedawcow to ta plaga bedzie sie rozrastac i bedziemy miec kraj przestepcow zamiast lepsza polske, idea konkurencji i wytboru jest KORZYSTANIE W WYBORU ale patrzac zarowno na cene jak i jakosc uslugi, nie TYLKO NA CENE. !!!

a autorze watku o tym przestepcy przestrzegaj innych wystawiaj odpowienie komentarze zarowno na allegro jak i w miejscach gdzie to mozna zrobic, i rob to tak zeby sie dalo to latwo znalezc zauwazyc, przestepcy musza znikac z rynku, dzialajcie w tym kierunku

chwilowy brak działalności w audio.

ludzie czy Wy nie nauczycie sie w koncu kupowac od kogos kogo najpierw sprawdzicie, przeciez sami zwiekszacie rynek handlarzy-przestepcow kupujac u nich!!!

jestes klientem i Twoim obowiazkiem jest sprawdzenie czy sklep jest wiarygodny porzed kupnem, musisz to robic gdyz dzieki temu wspierasz uczciwych handlowcow oraz handlowcy staraja sie o jakosc swoich islog a nie jakis pijak handlarzyna typowy nierob zaklada sklep i oszukuje uczciwych obywateli, trzeba zniszczyc to dziadostwo, ale jak nie bedziecie reagowac nie bedziecie podawac nazw oszustow nie bedziecie kupowac u pewnych sprzedawcow to ta plaga bedzie sie rozrastac i bedziemy miec kraj przestepcow zamiast lepsza polske, idea konkurencji i wytboru jest KORZYSTANIE W WYBORU ale patrzac zarowno na cene jak i jakosc uslugi, nie TYLKO NA CENE. !!!

a autorze watku o tym przestepcy przestrzegaj innych wystawiaj odpowienie komentarze zarowno na allegro jak i w miejscach gdzie to mozna zrobic, i rob to tak zeby sie dalo to latwo znalezc zauwazyc, przestepcy musza znikac z rynku, dzialajcie w tym kierunku

Sprawę daję do federacji konsumenta... c.d.n...

Jest tu rozgraniczenie /sklep <---> serwis/ -oczywiście można iść do serwisu ,który zawsze naprawi telefon dopóki jest gwarancja jednak po trzech nie skutecznych naprawach klientowi przysługuje wymiana telefonu na nowy wolny wad serwis autoryzowany nokii zawsze chętnie naprawi aparat ,lecz wymiana leży w gestii samego sprzedawcy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.