Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiś ciepły DAC/Przedwzmacniacz

Sandowall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje ciepłego przedwzmacniacza do towarzystwa Linnowi Klout, w zamian za Linn Wakonda.

Chciałbym żeby system zagrał bardziej 'ciepło' i 'lampowo', choć generalnie jest ok.

Ma to grać z Dynaudio Contour S3.4 a że nie mam dobrego CD ani DACa do DVD i dekodera telewizyjnego, chciałbym załatwić sprawe 'za jednym zamachem'.

Jest to możliwe czy trzeba będzie kupić dwa urządzenia?

Dzięki, SAN

Z linnem jest niestety tak że najlepiej gra z linnem i poszukiwanie okablowania i innych klocków jest bardzo trudne polecam linna

To powinno grać ciepło może jakieś błędy w zasilaniu brak zera

Wakonda jest dobrym przedwzmacniaczem. Lepszym jest Kairn tworzący zgrany duet z Kloutem. Może zamiast szukać przedwzmacniacza, warto zainteresować się źródłami Linn'a. Cały system da przyjemnie ciepłe i muzykalne brzmienie.

Nie wiem, w stosunku do mojego ideału Dyn z Kloutem gra troche suchym wokalem. Choć nie zawsze.

Może spróbuje z kablami? Van den hul? Linn?

Pzdr, SAN

Wakonda jest dobrym przedwzmacniaczem. Lepszym jest Kairn tworzący zgrany duet z Kloutem. Może zamiast szukać przedwzmacniacza, warto zainteresować się źródłami Linn'a. Cały system da przyjemnie ciepłe i muzykalne brzmienie.

Nie wiem, w stosunku do mojego ideału Dyn z Kloutem gra troche suchym wokalem. Choć nie zawsze.

Może spróbuje z kablami? Van den hul? Linn?

Pzdr, SAN

Nic tak nie zamula, jak kable VdH'a. Kable, kablami, ale coś czuję że przydałoby się posłuchać i porównać inne źródła.

Jakimi kablami masz obecnie okablowane? Ja próbowałem połączyć Linna VDH First Ultimate i nie pasował próbowałem głośnikowy breeze hybryd też nie to bardzo dobrze jest z kablami Linn a cena jest niemalże symboliczna za K20 i linn Black, (choć do tego systemu zwłaszcza do podłączenia z CD lub DAC warto założyć linn Silver ).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) –„wymagały stosowania kabli własnej firmy lub Linna, tj. takich, które miały wysoką indukcyjność i niską pojemność. A jednak warto z nimi poeksperymentować, a jeszcze lepiej z przewodami DNM Reason, o podobnej konstrukcji”.

Odtwarzacze Cd przynajmniej z czasów Klouta grały raczej (z tego, co poznałem) zwinnym basem i troszeczkę kleiły nutki na średnicy góre miały rozświetloną i też bym radził na początek podłączyć Cd lina (lub strumieniówkę) może ktoś z okolic wypożyczy. Zapewne można Cd zastąpić Odtwarzaczem Plików dyskiem sieciowym i dobrym, Dacem ale jakim który by pasował do reszty systemu niestety nie wiem. Łatwo można zagęścić dźwięk (dodać mięsa, masy, obniżyć tonalnie) kablem zasilającym znam takie Qed i Cardas (nie wiem czy wszystkie Cardasy) ale wiąże się to z zwolnieniem dźwięku zmniejszeniem dynamiki co często jest nie pożądane.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Należałoby napisać: zmień kolumny. Nie zmieniając kolumn można dociążyć środek dodając basu, czyli dostaw subwoofer.

Linn, to inżynierska robota i gra poprawnie.

Dobrze elektronice Linna służy Linn Black (jak chcesz, to mam 2 sztuki na zbyciu - dla kolegi za stówkę/szt. oddam).

Wyjściem jest jeszcze kupienie Diva Control lub Passive Control z oferty WLM - te pudełeczka dodają masy wokalom i pompują bas. Suchość jest bolączką większości systemów, więc to nie jest głupi pomysł. To samo większość stara się zrobić kablami, ale kabel ma 1 charakterystykę, a tutaj pokrętłem ustawisz tyle wypełnienia ile potrzeba.

Każda opcja poprawi sytuację (włącznie z regulacją niskich w pre Linna, ale to takie nieaudiofilskie :-).

Ciepły pre?

MAS Marquis gra niezwykle plastycznie i ciepło, przynajmniej w połączeniu z firmową końcówką.

A do tego po 15-20 minutach od włączenia robi się NA PRAWDĘ bardzo ciepły! Zbudowany na elementach dyskretnych, zasilacz w osobnej puszce.

Dotykając pierwszy raz obudowy - przestraszyłem się, że coś nie tak...

To ten większy na fotkach.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

post-7648-040524900 1298591541_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.