Skocz do zawartości
IGNORED

relizacje płyt lat 70-tych...

meloman88

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam dużą uwagę na realizację płyt i zastanawia mnie jedno dlaczego w obecnych czasach tak żadko realizuje się płyty tak jak kiedyś? chodzi mi o to że była to realizacja na zasadzie gitara z lewej strony sceny, perkusja z prawej a wokal na środku, np. płyty The Doors wydane przez Elektre, pozatym że świetnie się słucha takich płyt to jest to prawdziwa naturalna realizacja, tak jak są rozstawione instrumenty na scenie, bo często gdy włanczam płyty wydane obecnie to wszystkie instrumenty są na środku sceny i odrazu odrzuca mnie od takich płyt. Macie jakieś wrażenia, sugestie w tym temacie to piszcie

https://www.audiostereo.pl/topic/79232-relizacje-p%C5%82yt-lat-70-tych/

ponieważ technika pozwala bardziej realistycznie przekazać nagrane dźwięki.Zwróć uwagę na płytką scenę ówcześnie realizowanych płyt.W prawej gitara w lewej perkusja pośrodku bas i koniec.Ma to swój urok jak Syrenka na parkingu.

i nie jest prawdą że ówczesna nagrania są bardziej realistyczne.

nie zgadzam się z Tobą, dla Ciebie realistyczne jest to że gitara, wokal, perkusja wszystko jest skomulowane na środku sceny i wszystko idzie w stereo? nie można się wtedy skupić na poszczególnych instrumentach, także uwielbiam te stare relizacje, bo nie technika to nie wszystko, słyszałem od pewnego prducenta że dzisiaj są schematy realizacji płyt wszystko wrzucają na kompa, odpalają odpowiednie programy i komputer zajmuje się wszystkim.

nie.Może z czasem kup stereo z dobrą lokalizacją instrumentów.Usłysz każdy w swoim miejscu.A nie dwie gitary po lewej organy i perkusję w prawej a wokal pośrodku.

powoływanie się na znajomego "producenta" to żarcik?

znam te koszmarne wydanie The Doors.

no wiesz mam roksana caspiana + Focale 1027 S więc nie sądze by był to zestaw gdzie był by problem z lokalizacją instrumentów.

a na słuchawkach nie słucham bo swego czasu miałem słuchawki Grado RS1 + wzmak słuchawkowy ale musiałem sprzedać bo nie podobało mi się zupełnie to że w słuchawkach słychać muzykę w środku głowy

a na słuchawkach nie słucham bo swego czasu miałem słuchawki Grado RS1 + wzmak słuchawkowy ale musiałem sprzedać bo nie podobało mi się zupełnie to że w słuchawkach słychać muzykę w środku głowy

Koszmarnie brzmi większość zrealizowanych współcześnie nagrań.Niech spece od zapisu przysiądą na tyłku i posłuchają jak kiedyś to robiono.Teraz jest byle jak, płasko i stereo jak mono...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.