Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha rx-v767 vs Yamaha rx-v640rds

chiboogi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuje zmiane ampli z jednego powodu. HD audio !!!! Po zmianie dvd na blu-ray niestety zmuszony jestem zmienic ampli (yamaha rx-v640rds) bo praktycznie wszystkie filmy czy koncerty sa juz w HD.

Pytanie mam takie.....

czy jak kupie rx-v767 to czy dzwiek bedzie taki sam ?? czy moze gorszy w stosunku do poprzednika ??

https://www.audiostereo.pl/topic/79238-yamaha-rx-v767-vs-yamaha-rx-v640rds/

Witam.

Planuje zmiane ampli z jednego powodu. HD audio !!!! Po zmianie dvd na blu-ray niestety zmuszony jestem zmienic ampli (yamaha rx-v640rds) bo praktycznie wszystkie filmy czy koncerty sa juz w HD.

Pytanie mam takie.....

czy jak kupie rx-v767 to czy dzwiek bedzie taki sam ?? czy moze gorszy w stosunku do poprzednika ??

Blu-reya juz kupiłeś ,jak nie to kup takiego z dekoderami ,a amplituner bedziesz mógł zatrzymać.

Pytanie mam takie.....

Ja wymienilem Yamahe RX-V440RDS (dwa modele nizej od Twojej) na RX-V667 i roznice sa kolosalne na korzysc RX-V667. Jest spora szansa, ze w przypadku tych modeli, ktore wymieniles roznica bedzie podobna.

Może rozważ jeszcze zakup Yamaha rx-v1065, jeśli chcesz kupić Yamahę. Ja stałem pod podobnym dylematem i zdecydowałem się na zakup tego ampli i póki co nie narzekam. Znajdziesz go nawet taniej niż 767. 2100zł za 767 to wg mnie trochę za dużo, mi się udało dorwać 1065 za 1800 zł + przesyłka.

Może rozważ jeszcze zakup Yamaha rx-v1065, jeśli chcesz kupić Yamahę. Ja stałem pod podobnym dylematem i zdecydowałem się na zakup tego ampli i póki co nie narzekam. Znajdziesz go nawet taniej niż 767. 2100zł za 767 to wg mnie trochę za dużo, mi się udało dorwać 1065 za 1800 zł + przesyłka.

z tego co wiem rx-v1065 nie posiada 3d, a ja mam zamiar powoli wchodzic w to 3d ;/

takze zostaje model 767,,,czy ktos z forum posiada ten model i moze cos powiedziec ??

z tego co wiem rx-v1065 nie posiada 3d, a ja mam zamiar powoli wchodzic w to 3d ;/

takze zostaje model 767,,,czy ktos z forum posiada ten model i moze cos powiedziec ??

Z tego co czytałem to jeśli chodzi o różnice w dźwięku między 1065 a 767 są znikome, jeśli w ogóle są. Porównując oba modele wyjdzie, że są to bardzo podobne modele. Dlatego, więc jeśli zależy Ci na 3D możesz jak najbardziej brać 767, powinieneś być zadowolony! Wg mnie to dobry wybór.

• 3 tygodnie później...

Witam

Jako ze dokonalem wyboru (w ciemno nie slyszac ;/ ) amplitunera mysle o sprzedazy mojego dotychczasowego modelu Yamaha rx-v640rds.

Nie wiem ile moglbym dostac za taki model. Prosze o wycene takiego amplitunera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.